Blowups bouwde voor Kia de nieuwe Kia Giant Picanto voor plaatsing langs de A2 in Breukelen.

Built to last – Blowups van glasvezelversterkt polyester

Blowups maakt al bijna 30 jaar grote 3D-objecten van glasvezelversterkt polyester, een materiaal dat zo sterk is dat sommige objecten uit het eerste uur nog steeds staan!

Polyester kunstwerk Nick Ervinck WARSUBEC Gent
3D objecten geheel uit polyester zijn zeer sterk door de combinatie van kunsthars met glasvezel. Ook producten van andere materialen die rondom worden bekleed met polyester krijgen die sterkte.

Kunstwerk 'De ROERmond' is een groot 3D hufterproof en verplaatsbaar kunstwerk ter promotie van de stad Roermond. Ontworpen door Wouter Rexwinkel, vervaardigd door Blowups.

Het mooie aan dit materiaal is dat de levensduur o.a. te bepalen is aan de hand van het aantal lagen glasvezelversterkt polyester. Hoe meer lagen, hoe sterker het product.Piet Parra ontwierp de sculptuur ‘Angstig konijn’, Stichting Appelsap gaf opdracht tot een uitvergroting van de sculptuur aan Blowups. Het drie meter hoge konijn is gemaakt van polyester en staat op het Flevopark.

In overleg met de opdrachtgever bepalen we de benodigde sterkte, dit is afhankelijk van verschillende factoren:

• Locatie
• Bereikbaarheid
• Benodigde belastbaarheid


Het aantal lagen glasvezel dat door Blowups wordt aangebracht is afhankelijk van de toepassing. Voor producten die niet lang mee hoeven en/of niemand aan kan raken, volstaan minder lagen.

Giant mole a custom made play device made by Blowups

Producten waar op geklommen kan worden of producten waar grote druk op komt te staan worden door Blowups vaak voorzien van 5 tot 6 lagen glasvezel. Zo worden objecten als polyester speeltoestellen, buiten meubilair en kunstwerken voor de openbare ruimte extra sterk en hufterproof gemaakt.

solid product enlargement

Polyester interieurobjecten of beursobjecten worden daarentegen minder sterk blootgesteld aan bijvoorbeeld weersinvloeden dus volstaan minder lagen polyester.

Wil je  ook een polyester 3D-object laten maken? Klik hier om contact op te nemen