Highlights 2019

Polyester replica van kunstwerk De Tol van kunstenaar Frits Garenfeld voor gemeente Alphen aan den Rijn.

DIT WAS 2019!

Het jaar van de decoratietechnieken. We decoreerden prachtige objecten met imitatiemetaal, maakten de kunst van het bezanden meester, creëerden een gigantische houtimitatie en imiteerden stof van een morph suit. In 2019 mochten we mooie dingen maken.

De highlights hebben we op een rijtje gezet:

Een handstand in NEMO, een polyester kunstwerk voor NEMO's nieuwe tentoonstelling Humania. Het grote polyester beeld werd ontworpen door kunstenaar Florentijn Hofman en gemaakt door Blowups Reclameobjecten in Heijen.

Een handstand in NEMO – Studio Florentijn Hofman
Op een polyester beeld van 8,5 meter zijn de plooien en de structuur van stof levensecht nagemaakt. We werkten met een team van 4 vakmensen ongeveer  8 weken aan het grote beeld. Lees hier hoe we het 3D object gemaakt hebben.

 

Polyester meubel met messing finish, receptie balie voor Creative Valley Utrecht. Het Utrechtse VOID Interieurarchitectuur leverde het 3D-ontwerp van het meubel aan, vervolgens is het bestand klaargemaakt voor de frees. Het polyester meubel is opgebouwd uit verschillende delen pur schuim en daarna kreeg de balie een schil van glasvezelversterkt polyester. Het oppervlakte van de balie is spiegelglad geschuurd en vervolgens afgewerkt met een messing coating. Voor een glanzend en spiegel effect is de coating gepolijst. De coating bevat metaalpoeder en behoud daardoor alle eigenschappen van de metaalsoort.

Messing balie – VOID Interieurarchitectuur
Voor Creative Valley in Utrecht ontwierp VOID Interieurarchitectuur & Monk Architecten een uniek meubelstuk. Wij maakten met een speciale techniek een messing finish. Lees hier meer.

 

3D logo for EDGE technologies office in Asmterdam

3D logo EDGE Technologies – Van Beem & Van Haagen
In opdracht van Van Beem & Van Haagen gingen we ook met een metaalcoating aan de slag. Een bijkomstige ‘moeilijkheid’ was de complexe vorm van het grote logo. Lees hier meer.

 

Polyester replica van kunstwerk De Tol van kunstenaar Frits Garenfeld voor gemeente Alphen aan den Rijn.

De Tol – Frits Garenfeld
De Tol van kunstenaar Frits Garenfeld was oorspronkelijk van hout, aan ons de taak om er een polyester replica van te maken. Dit project gaat de boeken in als eerste project waar we een houtimitatie op zo’n grote schaal moesten maken. Lees hier meer.

 

Replica winnende zandsculptuur EK Zandsculpturen Zandvoort. Het kunstwerk is gescand, de bestanden zijn bewerkt en vervolgens heeft Blowups een polyester kopie van het beeld gemaakt.

Zandsculptuur – Stichting Strandkorrels
Een zandsculptuur vereeuwigen, dat deden wij met de winnende zandsculptuur van het EK Zandsculpturen Zandvoort. Het polyester kunstwerk lijkt net echt, maar toch is het op de Blowups manier gemaakt. Lees hier meer.

 

Grote kunststof lotusbloem als douche voor wellnesresort Thermenberendonck in Wijchen. Interieurobject ontworpen en gemaakt door Blowups.

Lotusbloem Thermen Berendonck – KWB
Op het oog is het bijna niet te zien, maar ook de bladeren van de grote bloem voor Thermen Berendonck zijn met zand bewerkt. Lees hier meer.

 

groot polyester decorstuk in opdracht van Internationaal Theater Amsterdam

Decorstuk De Thuiskomst – Internationaal Theater Amsterdam 

Het decorstuk is net zo ongrijpbaar als het spel van de voorstelling. Een organische intrigerende vorm van maar liefst 8 x 5 meter, dit object is het grootste decorstuk ooit in onze werkplaats gemaakt. Lees hier meer.

 

VW T1 vintage blikvanger horeca interieur. Onze opdrachtgever was op zoek naar een eyecatcher voor in het interieur van een horecazaak, vintage was het sleutelwoord. De klassieke T1 werd dé blikvanger van het interieur, nu alleen nog een interieurbouwer die dit kan maken. Blowups kocht een oude VW T1, we deelde het busje in tweeën en restaureerde het decorstuk volledig.

Vintage blikvanger – Pulmino
Een klein beetje heiligschennis was het wel, we deelden een origineel VW T1 busje in tweeën voor het horeca interieur van Pulmino. Het origineel was in heel slechte staat dus aan ons de opdracht om het te restaureren. Resultaat: een prachtige eyecatcher!  Lees hier meer.

 

Giant mole a custom made play device made by Blowups

Speelmol – Bureau RIS
Uniek speeltoestel in de vorm van een dier. Bureau RIS leverde een ontwerp; een mol die in Het Loetbos uit een molshoop kruipt. Lees hier meer.

 

Grote polyester 3D letters voor de TU Delft

Letters TU Delft – Delft University of Technology
De studenten van Delft University of Technology begonnen het schooljaar met een nieuwe blikvanger op de campus. Blowups maakte grote duurzame 3D letters voor de universiteit, dit soort polyester letters gaan tot wel 25 jaar mee! Lees hier meer.

 

Speeltoestel Het UNO Speelkwartier om eenzaamheid onder kinderen tegen te gaan.

Het UNO Speelkwartier – Jos Kluwen
Project met een mooi doel: eenzaamheid onder kinderen tegen gaan. Het unieke speeltoestel stimuleert samen spelen, iedereen die in het vlak gaat staan speelt mee. Van politie en boefje tot tikkertje en buskruit; door aan UNO’s neus te draaien komt er een emoji van het te spelen spel in beeld. Lees hier meer.

 

grote mosterdpot solid blowup voor productpresentaties op beurzen of in winkels

Productvergroting mosterdpot  – Moutarderie de Luxembourg
Het origineel van de mosterdpot is uitvergroot tot een pos display van 1.10 m, het tafelblad van de polyester display is demontabel gemaakt. Lees hier meer.

 

Speeltoestel op maat gemaakt voor Eindhoven Airport. Het klim en klauterobject voor de allerkleinsten, is een abstracte weergave van een groen bergachtig landschap.

Speeltoestel vliegveld – Design Agency DAY
Het speelobject is een abstracte weergave van een groen bergachtig landschap, kinderen zien op het speeltoestel hetzelfde als wat ze zien als ze over land vliegen. Het toestel past met deze look goed binnen het thema van het vliegveld: reizen. Lees hier meer.

 

3D-Buchstaben mit spielerischem Design am HUP Hotel Mierlo

Speelse 3D letters – HUP Hotel
‘Come to play & stay’ – het concept van HUP is speels en hip, dus de naamletters buiten het hotel ook. De totem is gemaakt van delen uitgelaserd staal, in elkaar gezet en daarna bewerkt met een gele poedercoating. Lees meer.

 

Decorstuk grote K3 rolschaats voor pretpark Plopsaland De Panne

K3 rolschaats – Plopsaland
In attractiepark Plopsaland hebben de dames van K3 sinds een tijd een eigen zone, speciaal voor deze zone mocht Blowups een polyester decorstuk bouwen. Het thema van de attractie: Roller Disco. Wij produceerden een mega grote rolschaats van polyester. Lees hier meer.

 

grote 3D letters voor de nieuwe vestiging van Loogman Carwash in Heerhugowaard

3D letters Loogman Carwash – Studio Nicola
In Heerhugowaard opent begin 2020 een nieuwe vestiging van Loogman Carwash. Blowups maakte een duurzame eyecatcher, we plaatsten 14 grote polyester letters in de voortuin van de carwash. Lees hier meer.

 

Groot spaarvarken als donatiezuil in Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. super snel én contactloos doneren aan het Rijnstate Vriendenfonds, dat kan vanaf nu via dit mooie spaarvarkentje! Blowups mocht dit grote polyester spaarvarken maken. Het spaarvarken staat inmiddels in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en is in gebruik genomen als donatiezuil

Donatiezuil met groot spaarkvarken – Rijnstate Vriendenfonds
Super snel én contactloos doneren aan het Rijnstate Vriendenfonds, dat kan vanaf nu via dit mooie spaarvarkentje! Blowups mocht dit grote polyester spaarvarken maken. Lees hier meer.

 

Grote kraan en douchekop als eyecatcher in outdoorcampagne van Waternet Amsterdam. De blowups zijn gemaakt in opdracht van Goed Bezig! Producties.

Blowup kraan en douchekop – Goed! Bezig Producties
Eyecatcher voor een outdoor marketingcampagne van Waternet Amsterdam. Goed Bezig! Producties heeft Blowups ingeschakeld voor de productie van een uitvergrote kraan en douchekop. Lees hier meer.