3D scanner Artec Eva wordt door Blowups ingezet om vanuit de 3D scan een gedetailleerd 3d digitaal model te krijgen voor het aansturen van de 3D freesmachine. Zo worden indentieke reproducties van polyester gemaakt op elk formaat.

Perfecte reproductie in polyester op elk formaat: met onze 3D scanner een koud kunstje

Aan de basis van diverse reclame-objecten, prototypes, kunstwerken, blowups van producten en ook industriële producten die we in Heijen voor fabrikanten, ontwerpers, reclamebureaus én kunstenaars maken, staat de professionele 3D scanner van Blowups. De Artec Eva.

Met behulp van deze 3D scanner maken we van polyester beroemde personen natuurgetrouw na, worden voor kunstenaars vanuit kleine ontwerpen mega kunstwerken vervaardigd én worden normale producten en dieren in extreme afmetingen identiek nagemaakt.

Ook zijn middels deze techniek al diverse prototypes voor engineers en ontwerpers gemaakt en industriële producten uit polyester tot stand gekomen die normaal alleen van staal of kunststof worden gemaakt.

Hoe werkt een professionele 3D scanner?

Voor het scannen van producten, mensen, dieren en ingewikkelde kunstwerken is een professionele lichte 3D handscanner nodig. De Artec Eva 3D scanner van Blowups maakt snel, gedetailleerd en nauwkeurig een digitaal 3D model van vrijwel elk denkbaar 3D object.

Middels de laser-afstandsmeter in de 3D scanner, waarbij dunne laserlijnen op het 3D object worden geprojecteerd, wordt de afstand tot de 3D scanner gemeten van elk punt op het object. Die afstand wordt gemeten in de hoogte, breedte en diepte. Ook het tijdsverschil tussen het inschakelen van de laserlijn en het opvangen van de reflectie door de 3D scanner kan worden omgerekend naar afstand. Dit wordt gedaan vanaf alle zijden van het 3D object. Op deze manier krijgen we een gedetailleerd en nauwkeurig digitaal 3D model van het object.

Dit digitale 3D model wordt opgeslagen als .stl bestand. Het bestand wordt daarna door de Blowups CAD/CAM Engineers, Roel Haddeman of Jop Meuleman, in CAD software bewerkt om de 3D cnc freesmachine aan te sturen.

VOORBEELDEN VAN PROJECTEN WAAR EEN 3D SCAN AAN TEN GRONDSLAG LAG
(klik op de foto voor meer informatie over het betreffende project)

Blowups maakte van een klein ontwerp van kunstwerk Aapenboom van Erik Buijs in zijn opdracht een grote versie. Met een 3D scanner werd een digitaal 3D model gemaakt waarmee de 3D freesmachine aangestuurd kon worden. Een natuurgetrouwe reproductie in polyester werd door Blowups gemaakt.

Blowups maakt reproductie van konijn van kunstenaar Tom Claassen

Met de 3D scanner werd het hoofd van Jochem Myjer gescand om vervolgens met het digitale 3D model in de computer de 3D freesmachine aan te sturen. Daarna werd het sterk vergrootte hoofd door Blowups gemaakt van polyester. Het hoofd van Jochem Myjer werd in zijn show Even geduld aub op een bijzondere wijze als decor gebruikt.

Captain HUH?! van Peter van Elderen. Kunstenaar en ex-gitarist zanger van de Pan Speedrock band. Blowups hielp Peter mee zijn creatie te maken.

Pets Airport Schiphol kunstenaar Florentijn Hofman. De basis voor de pets zijn vervaardigd door Blowups in Heijen.