De industriële toepassingen van polyester

Polyester, een composiet, is een materiaal met zeer bijzondere eigenschappen. Vezels zorgen voor de structuur en sterkte, met hars wordt de constructie bij elkaar gehouden. Samen versterken ze elkaar wat leidt tot een hoge sterkte met een laag gewicht.

De innovatieve mogelijkheden van polyester voor industriële toepassingen zijn eindeloos. Het materiaal is in principe eenvoudig, maar de materiaalsamenstelling en de productie vergt een bijzondere expertise. Onze polyester experts onderstrepen de volgende belangrijke voordelen van polyester:

– Vrijheid in vorm, afmeting en afwerking
– Laag gewicht
– Zeer sterk
– Lage uitzettingscoëfficiënt
– Lange levensduur, duurzaam
– Waterdicht
– Bestand tegen vorst, regen en temperatuurschommelingen
– Gesloten, niet poreus
– Resistent tegen corrosie
– Lage onderhoudskosten
– Isolerend, thermisch en elektrisch
– Lage milieubelasting
– Hoge chemische bestendigheid
– Productie van een enkel stuk tot kleine series

De sterkte van polyester

Polyester kan de sterkte van bijvoorbeeld hout en staal gemakkelijk overtreffen. Met versterkingsvezels kunnen producten nog sterker worden gemaakt en een grote stijfheid krijgen. Ten aanzien van die stijfheid speelt ook het vormgeven van de constructie een belangrijke rol. Het veel lagere gewicht van polyester bij een gelijke of zelfs hogere treksterkte en stijfheid is vaak een doorslaggevende factor voor het gebruik van polyester.

De polyester experts van Blowups kennen alle voordelen en eigenschappen van polyester en hebben een enorme praktijkervaring. Als u uw wensen en eisen kenbaar maakt dan kunnen zij u uitstekend adviseren.

Prototypes en polyester producten in de industrie

Door de volledige vrijheid qua vorm, dikte en kleur en de enorme sterkte, kan vrijwel elke constructie van polyester gemaakt worden. Het scala aan producten dat Blowups maakt van polyester is zeer breed. Van grote 3D characters van A-merk foodfabrikanten tot en met prototypes en specifieke industriële producten.

In de industrie kunnen productontwerpers, engineers en bouwers innovatief en vrij denken qua vorm en toepassing. De sterkte en het lichte gewicht van polyester biedt veel mogelijkheden. Niet alleen om prototypes te maken, maar ook het uiteindelijke product. Zeker als het gaat om de productie van één exemplaar of een kleine serie. Zo worden binnen de industrie al diverse producten op maat en in kleine aantallen gemaakt van polyester. Denk aan behuizingen, kappen van machines, drijvers en onderdelen van maatwerk auto’s en boten.


Unieke polyester producten of prototypes in kleine aantallen nodig?

Blowups is totaal gespecialiseerd in de productie van polyester producten in een enkele oplage of kleine series. Afmeting of vorm dat maakt niet uit, alles is mogelijk. We vertellen u graag alles over de mooie voordelen van polyester ten opzichte van andere materialen en denken graag met u mee. Profiteer bij Blowups van meer dan 25 jaar vakkennis en ervaring in het maken van polyester producten.

Polyester op maat voor klantspecifiek maatwerk

Nu er in veel branches steeds vaker sprake is van maatwerk klantspecifieke aanpassingen, is grote serieproductie niet altijd meer gewenst. Ontwerpers en engineers omarmen polyester als materiaal om innovatieve producten en onderdelen te maken. Daarover sparren we graag met u.

Productverbeteringen door polyester

Bij veel ontwerpers en engineers is het bedenken van technische oplossingen met behulp van polyester, nog geen vanzelfsprekendheid. Toch biedt polyester bij unieke producten en kleine aantallen enorm veel mogelijkheden voor productverbeteringen, zeker ten aanzien van de vorm, de sterkte en het gewicht. We kunnen ons voorstellen dat deze specifieke expertise redelijk onbekend is. Daarom nodigen we u graag uit voor een bezoek aan onze werkplaats in Heijen en een kennismakingsgesprek met onze polyester experts. Neem contact met ons op!