Metalcoating

Metaal coating voor vele toepassingen

Metaal coating biedt nieuwe mogelijkheden voor productdesigners, voor kunstenaars en voor ontwerpers. Zo kunnen blowups, maatwerk interieurobjecten, beeldhouwwerken, standbeelden, uithangborden, gevelreclame, reclameborden, straatmeubilair en vele andere producten door Blowups worden behandeld met een echte metaal coating. Deze metalcoating heeft de originele look en eigenschappen van de gekozen metaalsoort, waarbij het originele ontwerp en alle details van het gecoate object behouden blijven.

Vakmanschap in metaal coating
Een aantal medewerkers van Blowups volgde de training metaalcoating en ging vervolgens aan de slag met een eigen verwerkingsmethode. Het resultaat is een niet van massief te onderscheiden oppervlak met alle eigenschappen, zowel optisch als fysiek van het oorspronkelijke metaal.

Bij Blowups wordt eerst de kern van het product geheel gemaakt. De metaal coating betreft een afwerking die geheel de lijnen en structuur van de ondergrond volgt. Het originele ontwerp en alle details van het object blijven dus behouden.

Metal coating niet van massief metaal te onderscheiden.

Metaalcoating geschiedt bij Blowups met echt metaal. Poeder van echt metaal (hele kleine metaaldeeltjes) wordt vermengd met een hars en op de ondergrond aangebracht. De Blowups vakmensen kunnen het oppervlakte glanzend maken of mat laten, structuur geven en roestig of gepatineerd maken. Het uiterlijk is uiteindelijk niet van massief metaal te onderscheiden.

Zeer duurzaam en sterk
Door de combinatie van metaalpoeder met een hars is het resultaat sterker dan de som van de bestanddelen. De metalen bovenlaag is zeer sterk en duurzaam. Het kan niet breken, blijft heel goed vast zitten en bladdert ook niet af.

Deze manier van metalcoating is geschikt voor binnen én buiten gebruik!

Alle soorten metaal
Alle metaalsoorten zijn mogelijk: aluminium, brons, brons oud, brons wit, goud, Gunsmoke, koper, medisch 01 koper, messing, nikkel-zilver, Reflex S01, roestvrij staal, tin, ijzer en zink. Omdat metal coating bij Blowups met echt metaalpoeder gebeurd, behoudt het metaal ook zijn oorspronkelijke eigenschappen. Zo is de ijzercoating ook echt magnetisch.

Metaal coating

Meer weten, een voorbeeld zien of uw idee bespreken?
Neem contact op met Blowups!