speelobject VIS Pieter Kortekaas Blowups

Speeltoestel als designobject

Bij een speeltoestel denk je misschien niet direct aan design, maar toch worden er in de interieurbouw ontzettend mooie dingen voor kinderen gemaakt. Enkele speelobjecten die we écht gaaf vinden zetten we op een rijtje. Het zijn speelobjecten met een uniek ontwerp, waar de handtekening van de designer goed in terug te zien is.

Speeltoestel op maat gemaakt voor Eindhoven Airport. Het klim en klauterobject voor de allerkleinsten, is een abstracte weergave van een groen bergachtig landschap.

Abstract landschap als klauterobject bij vliegveld
Dit klauterobject is het meest recente speeltoestel dat in onze werkplaats gemaakt is, Design agency DAY heeft het speelobject ontworpen en Blowups voerde uit. Het speelobject is een mooie abstracte weergave van een groen landschap. Kinderen zien op het speeltoestel hetzelfde als wat ze zien als ze over land vliegen. Het toestel past met deze look goed binnen het thema van het vliegveld: reizen. Lees meer over dit project.

Speelobject, speelplekken, meubelstuk, interieurobject, kunstmeubilair, voor Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Ontwerp Van Heijmerink Wagemakers Vormgeversatelier. Productie Blowups Heijen.

Merkidentiteit feilloos vertaald in interieur
Kinderen worden overal in het Prinses Máxima Centrum gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen, maar de patiëntjes worden bovenal gestimuleerd om gewoon kind te zijn. Ontwerpbureau MMEK wist de merkidentiteit van het ziekenhuis feilloos door te vertalen naar het interieur van het gehele pand en nam ook het ontwerp voor een aantal unieke speelobjecten voor haar rekening. Lees meer over dit project.

Het gevoel van thuiskomen met PETS op Schiphol
Designer Florentijn Hofman liet voor een speelhoek bij Schiphol twee typische ‘Hofman’ objecten maken. Twee gigantische knuffels van een hond en een kat: PETS. De speelobjecten zijn warm, wollig en knuffelbaar. PETS geven reizigers in de aankomsthal het gevoel van thuiskomen. Dieren zijn een terugkerend thema in het werk van Florentijn en ook een mooie structuur en textuur speelt een grote rol in zijn werk. Lees meer over dit project.

Pieter Kortekaas speelobjecten vis en kikker

De vis als een kunst- en speelobject
Kunstenaar Pieter Kortekaas maakte een reeks speelsculpturen, deze vis is daar een van. Om te stimuleren dat kinderen op ontdekking gaan en in en op de speelsculpturen klimmen, hebben de objecten zachte ronde vormen. Zachte vormen geven kinderen een goed gevoel en stelt ze op hun gemak. Bekijk hier meer foto’s van het maakproces.

Misschien vind je dit ook interessant: