Autodakreaclame door Blowups, alle ins & outs op een rijtje

Unieke autodakreclame, wat kan en wat mag?

Bij Blowups zijn we er na bijna 30 jaar wel aan gewend, de meest gekke ideeën voor reclame bovenop auto’s. We maakten o.a. reuze Nijntjes, grote golfballen, blowup tubes, XL koffiebekers voor op autodaken. We kunnen de meeste gekke 3D-autoreclame maken, maar het moet natuurlijk wel aan de wettelijke eisen voldoen én veilig zijn. In deze nieuwsbrief lees je alle ins & outs over autodakreclame.

Materiaaleisen
De wet stelt geen eisen aan het materiaal. Blowups maakt reclame voor op auto’s van allerlei soorten materialen, van hout, metaal, acrylaat, PUR schuim, polyester, etc. Alle onderdelen dienen natuurlijk stevig vast te zitten en uiteraard moet het reclameobject tegen een stootje kunnen. Het materiaal is daarbij bestand tegen weersinvloeden zoals regen, wind en zon.

Autodakreaclame door Blowups, alle ins & outs op een rijtje

Algemene regels
Voor reclameobjecten bovenop een personenauto gelden een aantal algemene wettelijke regels. Zo mag het reclameobject de rijeigenschappen van de auto niet in gevaar brengen, geen scherpe delen bevatten en er mogen geen delen bewegen tijdens het rijden. Ook mag het reclameobject tijdens het rijden niet verlicht zijn.

Autodakreaclame door Blowups, alle ins & outs op een rijtje

Wettelijke regels afmetingen
De maximale hoogte van een personenauto inclusief het reclameobject is 4 meter. De maximale breedte op verharde wegen is 2,55 en op onverharde wegen 2,20. Voor de lengte van een personenauto geldt dat deze maximaal 12 meter is en voor een personenauto met aanhanger maximaal 18 meter. Zodra een reclameobject achter de auto uitsteekt, gelden de wettelijke regels voor uitstekende lading.

Autodakreaclame door Blowups, alle ins & outs op een rijtje

Veiligheid
Hoe gek het idee ook is, Blowups gaat de uitdaging graag aan, maar voelt zich ook verantwoordelijk voor de veiligheid. Al bij het ontwerpen houden we rekening met die veiligheid. Daarbij kijken we niet alleen naar de wettelijke regels. We gaan er bij de productie vanuit dat ook de meest onervaren chauffeur veilig de weg op kan met de reclameauto. Om die reden alleen al proberen we het reclameobject qua breedte gelijk aan de auto te houden. Het moeten markeren van een reclameobject is natuurlijk geen optie daarom proberen we ook de lengte van het reclameobject bovenop de auto niet veel langer dan de auto zelf te maken.

Autodakreclame laten maken? Klik hier om contact op te nemen.