Veelgestelde vragen

Hieronder de antwoorden op veel gestelde vragen over onze werkmethoden, blowups, polyester, polyurea etc. Neem gerust contact met ons op als je vraag er niet bij staat.

Ik wil een offerte aanvragen, wat hebben jullie van mij nodig?

Voor een inschatting van de mogelijkheden en de kosten ontvangen we graag de volgende informatie van je:

  • ontwerp of schets
  • maatvoering
  • gebruiksdoel
  • plaatsingslocatie

Hoe snel kunnen jullie leveren?

Normaal gezien tussen de 4 en de 6 weken. Maar we hebben ook ruimte voor spoedopdrachten waarbij we vaak kunnen leveren binnen een week.

Waar wordt een blow up van gemaakt?

Een blow up kan gemaakt worden van allerlei verschillende materialen. We combineren verschillende materialen in een object. Wij verwerken piepschuim, purschuim, hout, polyester, polyurethaan, staal, kunststof, mdf enz.

Hoe lang gaat een blow up mee?

Dat ligt er aan waar deze van gemaakt is en waar deze voor wordt gebruikt. Voor een speeltoestel en buitenmeubel van glasvezelversterkt polyester is 20 jaar geen uitzondering. Piepschuim objecten met een polyurea coating hebben een kortere levensduur en worden daardoor meestal ingezet als decor of bij een tijdelijke actie.

Hoe lang duurt het voordat ik een offerte krijg?

Binnen 5 werkdagen krijg je een offerte. Maar dit kan sneller als het moet.

Hoe moet ik artwork aanleveren?

Bij voorkeur als pdf 1;1 opgemaakt.

Kunnen jullie aan de hand van een afbeelding een richtprijs geven?

In de meeste gevallen kunnen we binnen een dag een richtprijs geven. Hierbij moeten we weten wat het formaat moet worden, of het gaat om 1 of meerdere exemplaren, de plaatsingslocatie en wat het gebruiksdoel is.

Moet ik een vergunning aanvragen voor de plaatsing van een blow up?

Dat hangt af van de omgeving. Bij plaatsing aan een gevel of op het trottoir is het afhankelijk van de plaatselijke verordeningen. Je gemeente kan je hierover informeren.

Welke materialen kunnen jullie verwerken?

Piepschuim, pur, hout, polyester, staal, kunststof, mdf, autolak, polyester coating, polyurea hotspray enz.

Welke garantie geeft u?

Dit is afhankelijk van het gewenste product en het gekozen materiaal. Garantie varieert van 1 jaar tot 10 jaar.

Is polyester geschikt voor openbare ruimten?

Polyester is daar zeer geschikt voor. Het aantal lagen glasvezelversterkt polyester is bepalend voor de sterkte van een 3D object. Voor openbare ruimten kiezen we voor extra veel lagen zodat het object hufterproof is. Bijna iedere vorm is te maken en naast enorm sterk is een polyester object ook zeer goed schoon te houden.

Is polyester brandbaar?

Polyester is brandbaar, maar het is ook goed mogelijk onbrandbare polyester toe te passen. Wij verwerken ook polyester met de Europese brandklasse B S1 D0. Deze brandklasse is geschikt voor locaties met strenge brandveiligheidseisen, bijvoorbeeld voor plaatsing op vliegvelden.

Ik heb alleen een idee en nog geen ontwerp. Kun je daar wat mee?

Wij werken met 3D designers en kunnen je idee ook omzetten in een ontwerp en een eindproduct.

Kunnen jullie ook een product 3D scannen?

Wij kunnen ieder product scannen, bewerken en daarna frezen.

Kunnen jullie vanaf een stl file 3D frezen?

Wij kunnen vrijwel ieder 3D bestand omzetten naar een freesbaar bestand. We kunnen werken met de files: STL, STEP, DWG, DXF, IGES, X_T, PARASOLID, OBJ, IPT, IAM.

Welke 3D programma’s gebruiken jullie?

Wij werken o.a. met Rhino, 3DS Max, Fusion en CAD.

Welke machines gebruiken jullie om blowups te maken?

Het freeswerk doen we met een KUKA 3D robotfrees, CNC vlakbedfrees of een hotwire machine. Verder beschikken we over een metaalhoek voor las- en slijpwerk, een kleine houtwerkplaats, een spuitcabine voor het verspuiten van lak of polyurea hotspray en een plakruimte voor sign-werkzaamheden.

Wat is het grootste verschil tussen glasvezelversterkt polyester en polyurea hotspray?

Het grootste verschil tussen polyester en polyurea is de sterkte en duurzaamheid. Polyester is veel minder gevoelig voor weersinvloeden en gaat daardoor tot wel 20 jaar mee. Daarbij is het mogelijk om met verschillende lagen glasvezelmatten te werken, de dikte en dus de sterkte hebben we daardoor zelf perfect in de hand. Polyurea hotspray coating verwerken we met een polyureaspuit, het is daardoor lastig te controleren of het oppervlak overal even dik is gespoten.

Verder is een belangrijk verschil de brandveiligheid van de materialen. Waar we bij polyurea niet aan strenge brandveiligheidseisen kunnen voldoen, gaat dit met de verwerking van glasvezelversterkt polyester wel.

Een groot voordeel van polyurea hotspray coating is weer de verwerkingstijd. De verwerking van polyurea hotspray coating gaat een stuk sneller waardoor de doorlooptijd zeer kort is. De verwerking van glasvezelversterkt polyester is een stuk arbeidsintensiever. 

Beide materialen hebben positieve en negatieve eigenschappen. Het gebruiksdoel, de gewenste gebruiksduur en de plaatsingslocatie van een 3D object bepalen de materiaalkeuze.  

Veel gestelde vragen over de productie van solid blowups.
Veel gestelde vragen over de productie van solid blowups.
Veel gestelde vragen over de productie van solid blowups.
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen