Blowups@Floriade Expo 2022

Woensdag 18 mei 2022

De afgelopen maanden stond onze werkplaats in het teken van de Floriade Expo 2022. De Floriade heeft naast een tuinbouwtentoonstelling ook een uitgebreid kunstprogramma. Blowups mocht voor uiteenlopende opdrachtgevers projecten realiseren, we maakten o.a. 3D-objecten voor Maison the Faux & Esmay Wagemans, Audrey Large en Rots Maatwerk.

Maison the Faux & Esmay Wagemans voor M. 

Kunst die overal om je heen is, zintuigen prikkelt en je met andere ogen naar de wereld laat kijken. Kunstpaviljoen M. is een voorproefje van Almere’s toekomstige icoon, een (inter) nationaal museum met immersieve en landschapskunst. De tentoonstelling NaturAlly; Wild Futures voert je mee langs verschillende visies op de toekomst van natuur, zo ook de visie van Maison the Faux & Esmay Wagemans. Aan Blowups de eer om dit te vertalen naar fysieke kunstwerken. 
Lees hier meer.

Audrey Large - Attuning Nows

Het spel tussen digitale en fysieke realiteit. Kunstenares Audrey Large onderzoekt digitale cinema en beeldtheorie en ontwerpt hiermee materiële objecten. Audrey heeft het werk 3D gemodelleerd en vervolgens zijn onze vakmensen met het model aan de slag gegaan.
Lees hier meer.

Reuze waterijsjes - Rots Maatwerk

Voor het central square op de Floriade mocht Blowups twee grote zomerse eyecatchers maken. Onze vakmannen maakten reusachtige waterijsjes, een smeltend ijsje van 4,5 meter en een giga ijsje van 7,5 meter en maar liefst 700 kg! Rots Maatwerk bedacht het concept en wij mochten dit leuke project realiseren.
Lees hier meer.

Terug naar nieuwsoverzicht