Finish technieken

Onze specialisten beheersen diverse technieken waardoor we veel verschillende kanten op kunnen qua afwerking van 3D objecten. 

Op het gebied van polyester zijn vier afwerkingsniveaus mogelijk:

Structuur

Glasvezelversterkt polyester heeft van nature een soort sinaasappelhuidstructuur. Bij dit afwerkingsniveau behouden de 3D objecten deze structuur. Een mooi voorbeeld is het polyester beeld 'Angstig Konijn' van Piet Parra. 

Structuur finish, zichtbare structuur van glasvezelversterkt polyester.

Lichte structuur

Wanneer we een polyester beeld licht terugschuren is de glasvezelstructuur optisch minder aanwezig. Dit afwerkingsniveau is goed zichtbaar op de onderstaande detailfoto.

Lichte structuur finish, optisch lichte structuur van glasvezelversterkt polyester.

Semi-glad

De specialisten in onze werkplaats zijn getraind om de polyester 3D beelden spiegelglad te schuren. Een trap vóór spiegelglad komt semi-glad. Bij dit afwerkingsniveau is de glasvezelstructuur volledig weggeschuurd maar is er hier en daar nog een lichte glooiing in het oppervlak te vinden. Een voorbeeld van dit afwerkingsniveau is 'Het UNO Speelkwartier'. 

Semi-gladde finish, optisch glad glasvezelversterkt polyester.

Glad

Het laatste afwerkingsniveau is de gladde afwerking. Hierbij is de vezelstructuur van het glasvezelversterkt polyester volledig weggeschuurd en het oppervlak strak gemaakt zoals bijvoorbeeld plaatwerk bij een auto. De kunstwerken die we voor de Belgische kunstenaar Nick Ervinck maken zijn altijd spiegelglad afgewerkt. Een mooi voorbeeld zie je hieronder. 

Gladde finish, spiegelgladde afwerking glasvezelversterkt polyester.