Materialen

"De kracht van Blowups ligt bij unieke objecten en producten en de totale vrijheid in vorm, materiaal en afmeting. Ons team is helemaal ingespeeld op dergelijke opdrachten."

- Eric de Graauw (directeur) -

De totale vrijheid in vorm en afmeting realiseren we mede door de diversiteit aan materialen waar we mee werken. Om tot het gewenste resultaat te komen combineren we diverse materiaalsoorten. We werken voornamelijk met purschuim, piepschuim (EPS), glasvezelversterkt polyester, polyurea coating, hout en metaal

In overleg met de klant bekijken we de mogelijkheden. We bepalen de benodigde sterkte, kiezen het meest geschikte materiaal en bekijken de gewenste afwerking. De keuzes zijn afhankelijk van de vorm en het uiteindelijke gebruiksdoel van een 3D object. Speeltoestellen en kunstwerken voor de openbare ruimte vragen bijvoorbeeld een andere constructieve sterkte dan promotionele 3D objecten. 

Voor speeltoestellen is een keuring nodig en grote constructies worden berekend door een constructeur. We werken nauw samen met vertrouwde partners, zij kennen het materiaal en adviseren ons waar nodig. 

Appel in Houthavens Amsterdam. Kunstwerk van designer Piet Parra.