De passie van Bas, het vakmanschap van Blowups

Woensdag 20 april 2016

Bas heeft een passie voor stroopwafels. Hij gooit het roer in zijn leven om, verlaat Nederland en gaat Amerika veroveren met stroopwafels.

Verse echte Hollandse stroopwafels kennen ze in Amerika niet. Daar gaat Bas verandering in brengen. “Ik loop al jaren met die wens, maar is het haalbaar? Ondernemer in stroopwafels in Amerika? Dat gaat lukken”, zegt Bas stellig. “Het concept kennen de Amerikanen, er wordt veel gekookt en gegeten op straat. En inmiddels weet ik ook dat Amerikanen stroopwafels erg lekker vinden. Ze zijn nieuwsgierig genoeg om nieuwe producten te proberen, die heerlijke geur van versgebakken stroopwafels heeft een sterke aantrekkingskracht. Dutch food heeft bovendien een goed imago in Amerika.”

Bas vertelt enthousiast verder, “als ik die Amerikanen die geur maar kan laten ruiken, dan zijn ze al verkocht. Met wat karton ontwierp ik zelf een model Stroopwafelkar en ben naar Blowups gestapt voor de realisatie van die kar”.

Hub Rasker: “Mooi om met ons vakmanschap mensen met zo’n passie te kunnen helpen. Het kartonnen model van Bas hebben we technisch uitgewerkt en er voor Bas een duurzame en praktisch goed vervoerbare Stroopwafelkar van gemaakt.”

De basis van de kar is gemaakt van hout. Deze basis is bekleed met PUR in de vorm van een echte stroopwafel. Het geheel is voorzien van glasvezel versterkt polyester. Daarna is de stroopwafel met airbrush technieken gedecoreerd en gecoat als een stroopwafel. Op het rvs werkblad kan Bas zijn stroopwafels gaan bakken, in de kar zelf is opbergruimte gemaakt voor de ingrediënten en bakmachines. Het geheel is verrijdbaar en na gebruik kan de kar ingeschoven worden waardoor hij eenvoudig te vervoeren is in een bestelbus.

Het Blowups team wenst Bas heel veel succes in Amerika! 

Terug naar nieuwsoverzicht

Blowups maakt een duurzame en praktische Stroopwafelkar voor Dutch Most Delicious Stroopwafels
Blowups maakt een duurzame en praktische Stroopwafelkar voor Dutch Most Delicious Stroopwafels