Dit was het 2021 van Blowups

Dinsdag 21 december 2021

In 2021 veranderde er veel in onze werkplaats. We gingen voor het eerst met een KUKA freesrobot en CNC hotwire machine aan de slag. We werkten met andere materialen zoals EPS en polyurea, staken de website in een nieuw jasje en produceerden heel uiteenlopende werken.

Een greep uit de projecten van 2021:

THE BOUNCE - NINE YARDS
Een polyester kunstwerk speciaal voor het skatepark bij het hoofdkantoor van Nike in Hilversum. De Spaanse streetartist Rubén Sánchez bedacht en tekende het kunstwerk in 3D en Blowups maakte de fysieke uitvoering.
Lees hier meer.

SUNRIDER RUPSEN - SUNKID HEEGE
Een attractiekarretje in de vorm van een rups. Voor een attractie die werd bedacht door Sunkid Heege maakten we een polyester ombouw in de vorm van een vrolijke rups. De Sunrider is een attractie voor het hele gezin en kan naar thema aangepast worden.
Lees hier meer.

DICK BRUNA LOCOMOTIEF - UNIT-D
Ter ere van Dick Bruna’s 65e verjaardag bedacht designbureau Unit-D een mooie blikvanger als oriëntatiepunt in de stationshal van Utrecht. Het werd de welbekende blauwe stroomtrein uit Nijntjes treinreis. Aan ons de eer om de vier meter lange en tweeënhalve meter hoge locomotief te maken.
Lees hier meer. 

DE BRETTEN - GEMEENTE AMSTERDAM
Grote 3D letters op maat voor de Gemeente Amsterdam. De opvallende letters trekken de aandacht en moeten de groene parel van Sloterdijk West op de kaart zetten. Blowups maakte de grote letters van hout, dat met een sterke laag van glasvezelversterkt polyester is bewerkt. 
Lees hier meer.

SCHOEN MARATHON - LA BOLLEUR
Schoen als kunstwerk ter ere van de veertigste editie van de NN marathon Rotterdam. Het originele sculptuur is 3D gescand en daarna in onze werkplaats in het groot nagemaakt. De zool van de schoen staat voor de verschillende wijken in de stad.
Lees hier meer.

THE LOVERS - STAD KORTRIJK
Polyester beeld annex speeltoestel 'The Lovers' werd gemaakt in opdracht van Stad Kortrijk naar het ontwerp van kunstenaar Jeremy Deller. Het werk was onderdeel van de triënnale voor kunst in Kortrijk.
Lees hier meer.

FAN CONNECTOR - LIEBE LEUTE
Het EK voetbal middenin een wereldwijde pandemie. In een tijd waarin we op afstand met elkaar samen leven bedacht Liebe Leute een ludieke manier om met elkaar in verbinding te staan. Ze ontwikkelden de Fan Connectors, spreekbuizen die met elkaar verbonden zijn en waarmee voetbalfans door het hele land met elkaar kunnen praten. Blowups maakte de spreekbuizen malmatig van glasvezelversterkt polyester.
Lees hier meer.

VOGELTJE KIK - GROOT THEATERTECHNIEK
Speelvogeltje, een polyester speeltoestel op maat gemaakt voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden. Groot in Theatertechniek bedacht het speelobject, onze specialisten bedachten de techniek en maakten het 3D object. De basis van het object is met onze robot gemaakt.
Lees hier meer.

WERELDBOL - SOWIESO HELDER
Een reuze wereldbol van maar liefst 3 meter doorsnede. In opdracht van communicatiebureau SowiesoHelder maakten we er een voor in de hal van een kantoorpand. De XXL globe is opgebouwd uit verschillende polyestermaldelen, deze schaaldelen zijn aan elkaar gemaakt en daarna gedecoreerd.
Lees hier meer.

OOIEVAARS - AVG
Rotonde kunstwerk in de gemeente Gennep. In de Noord-Limburgse gemeente bivakkeren jaarlijks tientallen ooievaars, je ziet ze op daken, in de weilanden en in de bomen door de hele gemeente. AVG adopteerde een rotonde en schonk de gemeente een toepasselijk rotonde kunstwerk. Blowups maakte drie grote polyester beelden.
Lees hier meer.

OOR DISPLAYS - SCHOONENBERG
Een unieke point of sale display op maat gemaakt voor Schoonenberg Horen. De winkelketen presenteerde dit jaar een nieuw gehoorapparaat en bedacht hiervoor een unieke winkelpresentatie. Blowups maakte eerst een 3D tekening van de display, in de werkplaats gingen onze specialisten vervolgens met verschillende materialen en technieken aan de slag.
Lees hier meer.

PIJL - VISIT BRABANT
Grote blikvanger voor Visit Brabant’s campagne Hier moet je zijn in Brabant. Het reclamebureau zet een opvallende reuze pijl in om de aandacht van toeristen te trekken. Het grote reclameobject reist door de provincie en zet de Brabantse highlights op de kaart.
Lees hier meer.

ZONNEBRIL - LUSTR
Mega zonnebril iconisch beeld op het Scheveningse strand. Een opvallend ludieke campagne deze zomer, Scheveningen kijkt naar je uit! De grote bril is een warm welkom voor bezoekers en staat voor een positieve blik vooruit. We maakten het kunstwerk van hardschuim, staal en polyester.
Lees hier meer.

GIANT KIA EV6 - KIA NEDERLAND
Na de vergroting van de Kia Picanto mochten we dit jaar de nieuwste uitvoering van Kia vergroot namaken. We maakten een tien meter lange Kia EV6. Onze vakspecialisten maakten de auto tot in de kleinste details na.
Lees hier meer.

Terug naar nieuwsoverzicht