Een handstandstand in NEMO, Florentijn Hofman zet de mens op zijn kop.

Dinsdag 10 september 2019

17-09-2019. Gisteren was het héle Blowups team present, met zijn allen hebben we het beeld ‘Een handstand in NEMO’ naar boven geleid. Het 8,5 meter hoge kunstwerk is een ontwerp van Florentijn Hofman en is blikvanger van de nieuwe tentoonstelling Humania in Nemo Amsterdam. Het beeld is speels, prikkelend en een mooie weerspiegeling van de thema’s van Humania.

Hoe kijk je naar jezelf? Ben je wel zo uniek als je denkt? Hoe zit je lijf in elkaar? Wat zeggen vooroordelen over jou? Biologie, sociologie en psychologie zijn de thema’s van de tentoonstelling, NEMO behandelt onderwerpen die iets zeggen over wie jíj bent.

De tentoonstelling zet je beeld van de mens op zijn kop en kunstenaar Florentijn Hofman doet precies hetzelfde, hij heeft de mens letterlijk op zijn kop gezet. Bekijk hier hoe we het beeld gemaakt hebben: De plaatsing van het beeld kreeg veel media-aandacht, zelfs het Jeugdjournaal was erbij en deed verslag, klik hier voor de reportage.

Bekijk hier hoe het Blowups team het monumentaal grote beeld bij NEMO geplaatst heeft: Hofman’s inspiratiebron voor het kunstwerk: zijn zoon. De jonge Hofman werd in handstand -in morphpak- gescand en vervolgens kon Blowups aan de slag. 56 puzzelstukken werden in totaal 8,5 meter hoog en 400 kilo zwaar. Een team van 4 vakmensen werkte ongeveer 8 weken aan het grote polyester beeld.  Lees hier meer over het maakproces van dit grote beeld.

Florentijn Hofman en Blowups werkten eerder samen en realiseerden toen het project PETS voor Schiphol Amsterdam.

Terug naar nieuwsoverzicht