International Travel Retail Airport Promotion: de hoogste brandveiligheidsnorm is de Europese.

Donderdag 09 februari 2017

De Europese norm voor alle displays en blowups op vliegvelden, international travel retail promotions, is de hoogste en meest recente ter wereld. Displays, meubilair, speelobjecten en blowups die volgens deze norm zijn gemaakt voldoen aan de brandveiligheidseisen op elk vliegveld ter wereld.

International Travel Retail Airport Promotions volgens EN ISO 11925-2:2010

Blowups produceert al 25 jaar opvallende maatwerk displays, meubels, speelobjecten en blowups voor de grote A-merken ter wereld. Als deze op een vliegveld worden geplaatst, dan wordt er in de werkplaats in Heijen standaard gewerkt volgens EN ISO 11925-2:2010 en krijgt elk product de norm B-s1,d0 mee. Deze classificatie is vereist voor Europese vliegvelden, vervangt de landelijke normen van bijvoorbeeld de Duitse en Franse vliegvelden en geldt als de hoogste norm ter wereld waardoor de vliegveld producten uit de werkplaats van Blowups op elk vliegveld ter wereld worden geaccepteerd.

B-s1,d0 norm

Binnen de B-s1,d0 norm staat de B voor de brandbaarheid van het materiaal waarvan het product is gemaakt. Het materiaal dat Blowups voor producten die op vliegvelden komen te staan gebruikt, is vlamvertragend materiaal, zoals vlamvertragend polyester. De s1 staat voor het rookgetal. Onbrandbaarheid is belangrijk, maar een product moet bij brand ook zo min mogelijk rookvorming geven. De d0 staat voor de druppelvorming bij brand. De promotie materialen op vliegvelden mogen bij verhitting niet zodanig smelten dat hete druppels van de promotie afkomen. Daarom worden de producten bij Blowups niet van PVC gemaakt zoals bij displays gebruikelijk is. De promotions op vliegvelden worden gemaakt van polyester, een thermoharder.

Meer weten?

Diverse International Travel Retail managers en brandmanagers van wereldwijde A-merken vertrouwen op het vakmanschap en de deskundigheid van Blowups. Ook het transport en de plaatsing kan zorgeloos aan het Blowups team uit handen worden gegeven. Interesse? Bel of mail Blowups of kom eens kijken in Heijen. Daar worden alle displays, blowups, meubels en andere objecten, van A tot Z, in de eigen werkplaats gemaakt door 20 vakmensen.   

Terug naar nieuwsoverzicht

International Travel Retail Meubilair
International Travel Retail Meubilair
International Travel Retail Meubilair
International Travel Retail Object
International Travel Retail Object
International Travel Retail Reclame
International Travel Retail Reclame
International Travel Retail Reclame