Lotto en Blowups. Dat is Win Win!

Woensdag 03 augustus 2016

15 echt werkende Lotto machines maken die identiek zijn aan het origineel. Dat was de opdracht die Blowups kreeg van PremiumWorld voor klant Lotto. Blowups bezocht de Nederlandse Loterij, bekeek de originele Lotto machine en ging met slechts een foto van het origineel aan de slag.

Blowups startte met de ontwikkeling van een prototype voordat de kleine oplage van 15 stuks in productie ging.

Middels vacüumvormen, ook wel thermovormen of vacuum forming genoemd, werden de 15 transparante kunststof bollen gemaakt. De stevige basis van de machines is gemaakt van hout met staal.

De kunststof bol in elke machine wordt elektrisch aangedreven door een kleine motor. De bol is bovendien voorzien van een schakelaar zodat hij naar links en naar rechts kan draaien. Net als het origineel.

675 houten balletjes werden in de herkenbare gele kleur gespoten, voorzien van het juiste nummer en een beschermende laag.

Alle onderdelen zijn in de spuitcabine van Blowups in de juiste kleuren gespoten en voorzien van een full colour belettering.

Voor de vakmensen van Blowups was het, door de diverse Blowups disciplines die eraan te pas moesten komen, een precisie project met een kwalitatief hoogstaand en duurzaam resultaat.

De 15 lotto machines worden ter promotie van de Lotto op verschillende verkooppunten in Nederland geplaatst. Ze zijn niet alleen een echte kopie van de originele machine, ze werken ook allemaal echt.

Terug naar nieuwsoverzicht

Blowups maakte 15 echt werkende Lotto machines. Kopie van origineel.