Schade aan een polyester object repareren

Dinsdag 27 juni 2017

Alhoewel de polyester reclameobjecten en polyester kunstwerken die de werkplaats van Blowups in Heijen verlaten van ongekende kwaliteit en duurzaamheid zijn, is een beschadiging nooit uit te sluiten. Een vrachtwagen die het object raakt, extreem vandalisme …. het zijn slechts voorbeelden van wat er kan gebeuren zonder dat u of wij daar invloed op hebben.

In veruit de meeste gevallen is reparatie zinvol. De producten die bij Blowups zijn gemaakt zijn dusdanig sterk qua constructie en materiaal dat een object zelden of nooit total loss is. Zo hebben we onlangs een groot polyester kunstwerk van Nick Ervinck in Emmen gerepareerd nadat er een vrachtwagen tegenaan was gereden. En moet een blowup van een pak Naarmann Whipping cream van Tetra Pak voorzien worden van een nieuwe folie nadat een heftruck er per ongeluk tegenaan reed. De polyesterlaag bleef overigens door zijn sterkte onbeschadigd. Kunstenaar Richard Smeets had de pech dat zijn stalen kunstwerk met glaselementen onlangs door vandalisme werd beschadigd. Ook dit kunstwerk werd door ons hersteld.  

Ook reparatie aan polyester objecten die niet door ons zijn gemaakt!

De reparatieservice van Blowups beperkt zich niet tot de eigen producten. Zo vroeg het Rijksmuseum ons een beschadigd Nijntje beeld te beoordelen en te onderzoeken of het beeld een upgrade naar een betere kwaliteit kan krijgen en voorzien kan worden van een betere bevestiging.  

Schades worden onzichtbaar hersteld

Voor alle schadegevallen zetten we ons vakmanschap in om de schade onzichtbaar te herstellen. Afhankelijk van de situatie kan de reparatie op locatie plaatsvinden of in onze werkplaats in Heijen. De ernst van de schade speelt daarbij uiteraard een rol, maar ook de mogelijkheid om op de betreffende locatie met polyester te werken. In het merendeel van de gevallen wordt voor reparatie in onze werkplaats in Heijen gekozen.

Bij schade kan Blowups u compleet ontzorgen. Zo mogelijk en bij voorkeur transporteren we het beschadigde object naar onze werkplaats in Heijen voor een grondige beoordeling. Daar wordt uw object niet alleen aan de buitenzijde bekeken, maar wordt ook nagegaan of de constructie binnenin beschadigd is. U ontvangt van ons een opgave van de schade en de reparatiekosten.

Polyester objecten met schade worden door ons in eigen huis onzichtbaar hersteld. Van A tot Z: van staalbewerkingen aan de constructie, het herstellen van de PUR schuim vorm, het aanbrengen van nieuwe polyesterlagen die we naadloos en onzichtbaar aan laten sluiten op de bestaande lagen, tot en met de coating en eventuele belettering.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Het repareren van polyester kunstwerken en andere polyester objecten. Schades repareren aan polyester beelden op locatie of in werkplaats Blowups in Heijen.