Walvis gespot in IJ Amsterdam

Woensdag 12 juli 2017

De walvis is al vele malen gespot en gefotografeerd door Amsterdammers, toeristen en families uit het hele land die de Walvisweken van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam bezoeken. In beeld is de reusachtige staart van een duikende walvis. De staart toornt 4 meter boven het water van het IJ uit. De opvallende verschijning in het IJ is net echt. Natuurgetrouw nagemaakt door de creatieve vakmensen van Blowups. Blowups kreeg de opdracht van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De walvisstaart in het IJ is een belangrijke eyecatcher en aandachtstrekker voor de Walvisweken 2017 van het museum. Heeft u kinderen die van walvissen houden? Tijdens de zomervakantie, van 8 juli tot en met 3 september, zijn er in Het Scheepvaartmuseum allerlei leuke walvisactiviteiten voor het hele gezin. Jong en oud leren van alles over dit bijzondere zoogdier en het belang van schone oceanen. Klik hier voor meer informatie over de Walvisweken.

Het maakproces

De walvisstaart is gemaakt van PUR schuim. De 4 meter hoge staart is door onze creatieve vakmensen met de hand uit vele blokken PUR schuim gevormd. Handshaped.

De PUR vorm is daarna voorzien van verschillende lagen glasvezelversterkt polyester. Na deze bewerkingen is de staart gecoat en gedecoreerd. De walvisstaart is zeer duurzaam gemaakt. En uiteraard waterdicht want de walvisstraat zit deels onderwater én moet weerbestendig zijn. Het vakteam van Blowups  verzorgde ook de plaatsing in het IJ in Amsterdam, een prachtige klus.

Bekijk hier de foto’s van het maakproces.  

Terug naar nieuwsoverzicht

Walvisstaart IJ Amsterdam voor Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Blowups mocht de staart van de walvis maken en plaatsen. De walvisstaart dient als eyecatcher voor de Walvisweken van Het Scheepvaartmuseum.