Werken aan jongensdromen. Blowups maakt 10 mini jeeps

Woensdag 31 augustus 2016

In 6 weken van idee, naar prototype tot en met de aflevering van 10 sterke mini jeeps… een jongensdroom waar het team van Blowups graag wat extra avonden voor doorwerkte.

Niet alleen het jeugdsentiment speelde een rol bij deze uitdagende opdracht. Roel Rasker: “Het is een opdracht die geheel in eigen huis is gemaakt, diverse disciplines in onze werkplaats zijn ingezet, zoals ontwikkeling, prototyping, engineering, techniek, metaalwerk, spuitwerk en belettering. En dan melden onze vakmannen dat het prototype klaar is om getest te worden en wel twee vrachtwagens kan trekken! Dat wil je als kleine jongen dan toch ook zelf wel even testen.”

De mini terreinwagens zijn gemaakt van staal en aluminium sandwichpanelen. Ze zijn voorzien van zware batterijen waarmee de mini jeeps 8 uur aan een stuk kunnen rijden. De mini jeeps rijden vooruit en achteruit en kunnen op afstand worden stilgezet.

Opdrachtgever Minisafariworld biedt een off-road safari concept voor kinderen door middel van mini terreinwagens. De stoere terreinwagens worden verhuurd aan pretparken, adventureparks, speeltuinen en ook ingezet op evenementen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Mini terreinwagen, jeep. Blowups ontwikkelde 10 mini jeeps van prototype tot en met productie voor Minisafariworld.