Werken voor kunstenaar Florentijn Hofman

Woensdag 12 oktober 2016

Met de opdracht voor een blow up van een hond en een kat liep kunstenaar Florentijn Hofman begin 2016 bij Blowups in Heijen naar binnen.

Florentijn is wereldberoemd geworden door zijn Rubber Duck. Een hele grote gele badeend die hij her en der in havens over de wereld laat zwemmen. En zo heeft hij meer blow ups van dieren gemaakt die hij voorziet van een bijzondere huid, bijvoorbeeld van stro of van allemaal badslippers.

Blowups ging voor Florentijn aan de slag vanaf een klein schaal model dat hij had gemaakt van een hond en een kat. Middels een 3D scan werden de tekeningen gemaakt voor de grote 3D freesmachine van Blowups. Daar werden in delen de contouren van de huisdieren, inmiddels 4-5 meter groot, automatisch gefreesd. De delen werden in elkaar gezet en onder toeziend oog van Florentijn gevormd en bijgewerkt. Om aan de hoogste Europese wetgeving van Brandveiligheid te voldoen en hufterproof te zijn, werd door Blowups veel aandacht besteed aan de polyester bekleding van de dieren. Er werd gewerkt met brandvertragend glasvezelversterkt polyester.

De pets zijn door de kunstenaar later voorzien van aaibaar wol. Ze zijn geplaatst op Airport Schiphol waar kinderen op de pets kunnen klimmen, liggen en zitten. 

Studiofotografie links: Photography Robert Stienezen

Terug naar nieuwsoverzicht

Pets Airport Schiphol kunstenaar Florentijn Hofman. De basis voor de pets zijn vervaardigd door Blowups in Heijen.