foto  Nick Ervinck TRAHIARD
Project

Nick Ervinck TRAHIARD

Datummei 2017
KlantNick Ervinck

Van kunstenaar Nick Ervinck kreeg Blowups de opdracht om een zeer groot sculptuur te maken van 8 meter hoog. Het kunstwerk draagt de naam TRAHIARD en werd op 2 mei 2017 door Blowups geplaatst in het Belgische Amougies. Het project is een prachtig voorbeeld van de mooie samenwerking tussen kunstenaars en Blowups: de creativiteit en het talent van de kunstenaar, het vakmanschap van de makers en de kennis van de engineer en constructeur, bij Blowups in Heijen komt het allemaal samen.

Nick Ervinck ontwierp en ontwikkelde het beeld in zijn eigen studio in delen van PUR schuim voorzien van één laag glasvezelversterkt polyester. Het sculptuur werd in de hoge werkplaats van Blowups opgebouwd. Een staalconstructie van thermisch verzinkte stalen buizen binnenin het kunstwerk tot ruim 5 meter hoogte en vele lagen glasvezelversterkt polyester maken het kunstwerk enorm sterk en zeer duurzaam. En uiteindelijk ook zeer zwaar, 2.400 kilo.

Drie zware thermisch verzinkte stalen voetplaten zorgen dat het enorme beeld op zijn plaats blijft staan. Om de staalconstructie in het kunstwerk te krijgen werd het beeld tot ruim 5 meter hoogte opengesneden en later weer dichtgemaakt. Nadat het beeld was voorzien van diverse lagen glasvezelversterkt polyester werd het totale beeld geplamuurd en geschuurd. Een laatste laag polyester bracht de door Nick Ervinck gewenste polyester structuur weer terug op het beeld.

TRAHIARD kreeg daarna diverse lagen coating en werd uiteindelijk afgewerkt met een aantal lagen DD, dubbelcoat, lak. Aan Blowups ook de eer om het beeld te transporteren naar het Belgische Amougies.

Jop Meuleman: “Voor dergelijke vreemde transporten werken we graag samen met Jenniskens. Een betrouwbare en flexibele partner.” Ter plaatse stond het Blowups team klaar om het beeld stevig op drie thermisch verzinkte stalen voetplaten te plaatsen. Het spectaculaire beeld en het unieke transport behaalden zelfs het Belgische televisie journaal. Klik hier voor een link naar de betreffende uitzending

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups