foto Olifant voor Hudson's Bay
Project

Olifant voor Hudson's Bay

Datumseptember 2017
KlantHudson's Bay

In opdracht van Hudson's Bay, vervaardigde Blowups een grote olifant voor het filiaal in Rotterdam. Een echte eyecatcher.

Blowups kreeg van Hudson’s Bay een foto van een specifiek beeld van een olifant die in Engeland staat. Dat was alles wat de vakmensen van Blowups ter beschikking kregen om de olifant exact na te maken. Maar met alle ervaring, creatief talent en vakmanschap is dit uitstekend gelukt. Inclusief de ruwe structuur van het originele beeld.

Allereerst werd door Blowups de ruwe vorm van de olifant uit PUR schuim gemaakt. Aan de hand van de foto is die ruwe vorm met de hand bijgewerkt, gevormd, om de juiste verhoudingen en vooral ook dezelfde houding te krijgen. Op het PUR schuim zijn daarna verschillende lagen glasvezelversterkt polyester aangelegd. De technische afwerking bestond uit het plamuren van de olifant om de ruwheid van de olifant op de foto te evenaren. De olifant werd in de laatste fase voorzien van een grijze coating.  

Blowups was ook verantwoordelijk voor het vervoer en de plaatsing van de olifant op de derde verdieping van het Hudsons's Bay filiaal in Rotterdam. Dat gaf onderweg en ter plekke veel bekijks. De olifant ging via de roltrap drie verdiepingen naar boven, daar hadden de Blowups mensen van te voren goed over nagedacht, maar door de omvang van de olifant zeker een uitdagende klus.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups