Speciale finish technieken

Metaallook
Blowups maakt regelmatig polyester objecten met een metaaluitstraling. De coating is niet van de oorspronkelijke metalen te onderscheiden, zowel optisch als fysiek. Omdat metaalcoating echt metaalpoeder bevat, behoudt het metaal ook zijn oorspronkelijke eigenschappen. Zo is de ijzercoating ook echt magnetisch.

Speciale finish op een polyester object. Messing look voor balie Creative Valley.

Er zijn verschillende mogelijkheden: brons, messing, koper, RVS, zink, goud, gunsmoke etc. Deze exclusieve afwerking is geschikt voor ieder oppervlak en kan op verschillende manieren verwerkt worden: robuust, glanzend of met opvallende textuur. 

Zandlook
Naast metaalcoating werken we ook regelmatig met een zandafwerking en ook deze methode is bijna niet van echt te onderscheiden. 

Zandafwerking op een polyester kunstwerk.

Translucent polyester
Een veelvoorkomende vraag is of wij lichtdoorlatende 3D-objecten van polyester kunnen maken. Inmiddels hebben we ook deze afwerkingstechniek regelmatig uitgevoerd.

Levensechte decoratie
Onze decorateurs zijn daarnaast bedreven in het levensecht decoreren van polyester of polyurea beelden. Zo maakten we bijvoorbeeld een houtimitatie op een grote polyester tol en decoreerden we een grote Snip tot een levensechte blowup.

Levensechte decoratie op kunstwerk De Snip.

Sign
Voor bepaalde projecten is decoratie in de vorm van belettering de juiste optie. We beletteren 3D objecten regelmatig met grote stickers of een carwrap folie