Glasvezelversterkt polyester

Blowups is specialist in maatwerk met glasvezelversterkt polyester (GVK). We maken het liefst bijzondere vormen en vinden kwaliteit héél erg belangrijk. Pirschuim met glasvezelversterkt polyester is daarom voor ons de gouden combinatie. Pirschuim laat ons compleet vrij in vorm en glasvezelversterkt polyester zorgt voor een hoogwaardige kwaliteit met extreem lange levensduur.

De voordelen van polyester zetten we voor je op een rijtje: 

Zeer sterk en duurzaam
3D-objecten van polyester zijn super sterk door de combinatie van kunsthars met glasvezel. Vaak bekleden we pirschuim of piepschuim (EPS) met een polyester schil maar soms worden ook andere materialen zoals hout en staal rondom bekleed en krijgen daardoor ook die sterkte.

In overleg bepalen we de benodigde sterkte. Hoe meer lagen, des te sterker het object. We kunnen 3D-objecten maken die tegen flinke windstoten en andere krachten bestand zijn.

Licht van gewicht
In vergelijking tot hout, beton en staal is polyester zeer licht van gewicht, terwijl het even sterk of sterker is. Dit kan heel handig zijn bij constructies op daken en gevels maar scheelt ook voor het transport en de montage. 

Vrijheid in vorm en afwerking
Geen enkel ander materiaal laat je zo vrij in vorm en afwerking als polyester. We zijn in staat om de meest complexe vormen te maken en kunnen door het materiaal alle kanten op. Organische vormen, strakke lijnen, holle en bolle objecten, mogelijkheden te over.

Waterdicht
Polyester is na verharden al bijna waterdicht. Om het product of kunstwerk honderd procent waterdicht te maken voorzien we 3D objecten van een polyester coating. 

Brandveiligheid
Polyester is ten opzichte van veel andere materialen brandveilig. Polyester heeft een veel hogere smelttemperatuur dan andere kunststoffen en smelt eerst voordat het gaat branden. Op locaties waar strenge brandvertragende materialen vereist zijn, zoals op vliegvelden, gebruiken we ook nog een extra brandvertragende hars.  

De unieke eigenschappen en voordelen van polyester.
De unieke eigenschappen en voordelen van polyester.
Glasvezelversterkt polyester