Bijzonder interieurobject voor Museum het Hof van Busleyden in Mechelen

Woensdag 27 juni 2018

Het interieurobject dat Blowups vervaardigde voor Museum het Hof van Busleyden in Mechelen slingert als een langwerpig lint door één van de kamers van het museum. Het lint geeft het historische museum een eigentijdse uitstraling. Het is niet alleen indrukwekkend en decoratief, het biedt ook de mogelijkheid om museumstukken te tonen in vitrines. Het ‘lint’ is rondom voorzien van LED verlichting. In het 'meubel' zijn ook twee touchscreens aangebracht waarop verdere uitleg wordt gegeven over het thema van de museumkamer.

Interieurobject, meubelstuk voor museum. Zeer bijzonder interieur voor Museum het Hof van Busleyden. Groot ‘meubel’ in de vorm van een langwerpig lint dat door één van de kamers van het museum slingert.

Het interieurobject is een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden met polyester. Elke vorm, elke afmeting is mogelijk! Blowups kreeg de opdracht van Potteau Labo. Potteau Labo uit Kortrijk, België, is een interieurbouwer die staat voor hoogstaande kwaliteit op het vlak van de afwerking van gebouwen, interieurinrichting en laboratoriummeubilair. Musea in diverse landen prijken op de referentielijst van Potteau. Veelzijdige en complexe projecten behoren tot hun specialiteit. Museum Het Hof van Busleyden is na een lange renovatiefase verbouwd tot een eigentijds stadsmuseum voor Mechelen. De inrichting van de museumkamer waar het ‘meubel’ is geplaatst, is spectaculair. Alle wanden van de kamer bevatten een full colour print met historische beelden. Het witte lint, het meubelstuk, legt een mooie verbinding tussen de historie en deze moderne tijd. Op 17 juni 2018 opende het museum onder veel persbelangstelling weer de deuren. Bekijk hier de video gemaakt door VRT NWS en getoond op het journaal.  

LEES HIER ALLES OVER HET MAAKPROCES!

Terug naar nieuwsoverzicht

Interieurobject, meubelstuk voor museum. Zeer bijzonder interieur voor Museum het Hof van Busleyden. Groot ‘meubel’ in de vorm van een langwerpig lint dat door één van de kamers van het museum slingert.