foto Bijzonder interieurobject voor Museum het Hof van Busleyden in Mechelen
Project

Bijzonder interieurobject voor Museum het Hof van Busleyden in Mechelen

Datum27-06-2018
KlantPotteau Labo

In opdracht van Potteau Labo vervaardigde het team van Blowups een zeer bijzonder interieur voor Museum het Hof van Busleyden. Het interieurobject betreft een groot ‘meubel’ in de vorm van een langwerpig lint dat door één van de kamers van het museum slingert. Het lint is modern en geeft het historische museum een eigentijdse uitstraling.


Om het vaste meubel zijn unieke vorm te geven, sterk en duurzaam te maken, boog het Blowups team zich over de constructie, de afwerking en de manier waarop het enorme meubel in delen in de werkplaats in Heijen kon worden gemaakt. Het werd een basis van uniek gevormd hout en 3D gefreesd PUR schuim. Na het verbinden van de 3D gefreesde PUR onderdelen en het met de hand shapen van de door Potteau ontworpen vorm, werd het geheel voorzien van verschillende lagen glasvezelversterkt polyester. Omdat het oppervlak zeer strak en glad moest zijn is er veel geschuurd en geplamuurd en werd het geheel uiteindelijk gecoat met een topkwaliteit glanzende Double Coat DD lak.


Op locatie in Mechelen heeft het Blowups team de verschillende delen van het interieurobject onzichtbaar aan elkaar gekoppeld. Er is geen naad meer te zien, een knap staaltje vakmanschap.
De inrichting van de museumkamer is spectaculair. Alle wanden van de kamer bevatten een full colour print met historische beelden. Het witte lint, het meubelstuk, legt een mooie verbinding tussen de historie en deze moderne tijd.


Het ‘lint’ is rondom voorzien van LED verlichting. In het meubelstuk zijn ook twee touchscreens aangebracht en er zitten vier vitrines in waar het museum historische stukken in kan plaatsen.
Museum het Hof van Busleyden


Het Hof van Busleyden is één van de prachtige gebouwen in Mechelen daterend uit het begin van de zestiende eeuw. Museum Hof van Busleyden opende op 17 juni 2018 opnieuw de deuren, na een lange restauratiefase tot een eigentijds stadsmuseum voor Mechelen.
De officiële opening kreeg veel persbelangstelling met ook prominent het 'meubel' van Blowup in beeld.


Potteau Labo
Potteau Labo uit Kortrijk, België, is een interieurbouwer die staat voor hoogstaande kwaliteit op het vlak van de afwerking van gebouwen, interieurinrichting en laboratoriummeubilair. Musea in diverse landen prijken op de referentielijst van Potteau. Veelzijdige en complexe projecten behoren tot hun specialiteit.


Alles in één hand
Dit project is een mooi voorbeeld van de voordelen om alles in eigen hand uit te kunnen voeren. Ook voor de opdrachtgever. Deze kan het maakproces volgen in Heijen en heeft geen regelwerk als het gaat om transport en plaatsing.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups