Merkbeleving op grote hoogte: Blowup voor JBL’s Snow Party in Val Thorens

Vrijdag 04 mei 2018

Bij JBL draait alles om audio. De fabrikant wil muziek tot leven brengen op een manier die de doelgroep kan voelen. De apparatuur wordt door de beste muzikanten gebruikt. Maar hoe breng je het merk JBL onder de aandacht van jongeren? Dat is geen gemakkelijke doelgroep om te bereiken. FOUR Entertainment, reclamebureau in Utrecht, bedacht voor JBL een evenement met hoge attentiewaarde. Ze organiseerden van 20 tot en met 22 april een Snow Party in Val Thorens, de Franse Alpen: ‘Party op nieuwe hoogtes met JBL’. Het evenement kreeg veel aandacht van diverse media. De doelgroep maakte kans een onvergetelijke trip van drie dagen in de Franse Alpen te winnen en deel te nemen aan de Snow Party. FOUR Entertainment gaf Blowups de opdracht een uitvergroting van een JBL bluetooth luidspreker te maken voor extra attentiewaarde tijdens de party.  

     

Blowup JBL trekt aandacht

De blowup van de luidspreker is 2,5 meter hoog en is voorzien van geluidstechniek. De letters JBL op de speaker zijn uitgespaard en binnenin voorzien van LED verlichting waardoor de letters prachtig oplichten. Voor het perfecte geluid installeerde Blowups door JBL aangeleverde speakers en een grote accu voor de nodige stroomvoorziening. Al deze zaken zijn onzichtbaar in de blowup weggewerkt. De blowup is via een luik aan de zijkant toegankelijk voor het wisselen van de accu. Bijzonder aan de speaker is bovendien dat hij is geplaatst op vier snowboards. Dankzij de draaikrans onder elke hoek draait de speaker mee met de snowboards. Achter een sneeuwscooter kan de organisatie de grote JBL luidspreker gemakkelijk op en af de berg krijgen.       De basis van de blowup van de speaker is door Blowups gemaakt van hout. Het geheel is daarna voorzien van een laag glasvezelversterkt polyester voor de stevigheid en duurzaamheid. De laatste bewerking betrof een hoogwaardige coating in de herkenbare oranje kleur van het logo van JBL.

Bekijk hier de foto's van het maakproces van de blowup.

Terug naar nieuwsoverzicht

BlowUps maakt blowup, uitvergroting, van JBL Bluethoot Speaker. De JBL Speaker werd gebruikt tijdens de JBL Snow Party in Val Thorens.