Vormvrijheid: kunst, design en architectuur met polyester

Donderdag 25 april 2019

Volledige artistieke vrijheid staat voorop bij de realisatie van grote creatieve concepten. De kenmerkende vormen voor het werk van de kunstenaar of het merk moeten terugkomen in het fysieke object. Polyester is een materiaal dat veel vrijheid in vorm biedt.

Polyester kunstwerk Nick Ervinck EGNOABER Gent

Kenmerkende Ervinck-vormen

Het beste voorbeeld van volledige vormvrijheid zijn de kunstwerken van de Vlaamse kunstenaar Nick Ervinck. Samen met Ervinck maakten we grote polyester kunstwerken in de meest uiteenlopende vormen.

Polyester kunstwerk Nick Ervinck EGNOABER Gent

De ervaring leert dat bijna iedere vorm maakbaar is. Waar nodig combineren we glasvezelversterkt polyester met andere materialen om de perfecte vorm en sterkte te maken. Bekijk hier meer foto's van het maakproces van EGNOABER.

Ogenschijnlijk simpel maar moeilijke vorm

Een goed voorbeeld van een ogenschijnlijk simpel ontwerp maar een toch een moeilijke vorm, is het grote 3D logo aan de gevel van EDGE Technologies. De vorm doet denken aan de möbiusband met slechts één vlak en één rand. De zijdes van het logo lijken in elkaar over te lopen en zijn daardoor moeilijk van elkaar te onderscheiden. Lees hier meer over het EDGE logo.

Unieke outdoorsignage voor EDGE, groot 3D logo met een speciale metaalfinish.

Slingerend meubel Museum Hof van Busleyden

De complexiteit van het museummeubel voor Het Hof van Busleyden in Mechelen was de slingerende vorm die als een slang door de ruimte laveert. Het meubel moest daarbij ook sterk genoeg zijn om zware vitrinekasten en schermen te kunnen dragen. Lees hier meer over het museummeubel.

Interieurobject, meubelstuk voor museum. Zeer bijzonder interieur voor Museum het Hof van Busleyden. Groot ‘meubel’ in de vorm van een langwerpig lint dat door één van de kamers van het museum slingert.

Uniek ontwerp gemaakt? Laat het ons weten!

Terug naar nieuwsoverzicht

Polyester kunstwerk Nick Ervinck WARSUBEC Gent