foto 3D logo EDGE Technologies
Project

3D logo EDGE Technologies

Datum13-03-2019
KlantVan Beem & Van Haagen

Dit 3D logo voor EDGE Technologies is een van de meest bijzondere outdoor signage objecten in het portfolio van Blowups.

Aan de Amsterdamse Zuidas schittert het nieuwe kantoorgebouw van EDGE Technologies, het gebouw dateert uit 1990 maar heeft onlangs een complete transformatie ondergaan. De kers op de taart mocht Blowups maken: een 2,5 meter groot logo met een speciale metaal look. Van Beem & Van Haagen nam de visual identity van het gebouw voor zijn rekening en gaf Blowups de opdracht voor het vervaardigen van het grote 3D logo.

Het bijzondere aan dit ontwerp is o.a. de vorm, het doet denken aan de möbiusband met slechts één vlak en één rand. De zijdes van het logo lijken in elkaar over te lopen en zijn daardoor moeilijk van elkaar te onderscheiden, hierdoor is het een bijna niet oriënteerbaar object en is het lastig om bijvoorbeeld egaal strak te schuren.

Voor de metaal look is het polyester 3D object met een speciale coating bewerkt. Deze coating heeft alle eigenschappen van metaal, zo is de coating bijvoorbeeld ook echt magnetisch. De metaal look is bijna niet van het echt te onderscheiden, dit effect hebben we bereikt door de coating spiegelglad te polijsten.

Van Beem & Van Haagen heeft het grote 3D object zelf geplaatst.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups