foto Erik Buijs Aapenboom
Project

Erik Buijs Aapenboom

Datum22-03-2017
KlantErik Buijs

Beeldend kunstenaar Erik Buijs liep bij Blowups binnen met een miniatuur kunstwerk Aapenboom, gemaakt van was. Zijn verzoek: een exact identieke kopie van het miniatuur, maar dan uitvergroot naar 2 meter hoogte.

Met de Artec Eva professionele 3D scanner van Blowups werd het kleine kunstwerk snel, gedetailleerd en nauwkeurig gescand. Het digitale 3D model werd in de computer met CAD software verder bewerkt om aansturing te geven aan de 3D freesmachine bij Blowups.

Daar werden de vormen uit PUR schuim gefreesd. De vakmensen van Blowups voorzagen het kunstwerk Aapenboom van glasvezelversterkt polyester. Daarmee werd het kunstwerk zeer sterk en duurzaam gemaakt. Blowups voorzag het kunstwerk van een witte verflaag.

De laatste hand werd gelegd door kunstenaar Erik Buijs zelf. Door hem kreeg de oppervlakte van het beeld een bijzondere look.  

Polyester is zeer geschikt voor het maken van allerlei vormen, waar andere materialen de vorm vaak beperken is er met polyester juist heel veel mogelijk. Daarbij is polyester een materiaal dat zeker 25 jaar meegaat en is daarom ook erg geschikt voor buiten kunstwerken.

Onderaan deze pagina zie je meer werken van kunststof kunstwerken die door Blowups zijn gemaakt.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups