foto Extreme naamletters geven uitstraling aan de badstad Blankenberge
Project

Extreme naamletters geven uitstraling aan de badstad Blankenberge

Datum05-09-2018
KlantKaat van der Marliere

Kunstenaar Kaat van der Marliere bedacht voor het vernieuwde Leopold III-plein in Blankenberge extreem grote naamletters die samen 27 meter lang zijn. De naamletters zijn voorzien van heel veel ‘ventjes’ zoals Kaat van der Marliere ze noemt. Die ventjes zijn karakteristiek voor veel recent werk van de kunstenares.

De Belgische kunstenares kwam bij Blowups terecht voor de productie van de letters. Ze moesten naast groot ook duurzaam zijn. De eerste weken kreeg de politie verschillende meldingen van mensen die zich zorgen maakten over de duurzaamheid van de letters met al die mensen erop. Maar van Kaat en Blowups mogen de mensen op de letters gaan zitten, al is dat natuurlijk op eigen risico. De letters kunnen er in elk geval tegen.

De letters zijn begin juli 2018 door Blowups geplaatst en zijn inmiddels een favoriete foto- en rustplek voor toeristen van de badstad, maar ook voor de inwoners van Blankenberge, zelfs ouderen zitten regelmatig op de reusachtige naamletters.

De basis van de letters is houtbouw: gefreesd, geniet, gezaagd, geschuurd en gelamineerd. Na deze bewerkingen zijn de letters voorzien van meerdere lagen glasvezelversterkt polyester en strak afgewerkt. De voor- en achterzijden zijn voorzien van een duurzame witte coating, de zijkanten en binnenzijden van de naamletters zijn zwart gemaakt.

Het aanbrengen van alle ventjes was daarna de volgende megaklus. Aan de hand van het ontwerp van Kaat ontwierp Blowups passende patronen voor alle letters, waar, middels stickers en veel handsnijwerk, sjablonen van werden gemaakt om de ventjes strak op de letters te kunnen spuiten.

De letters worden ’s avonds kleurrijk verlicht, wat een uniek beeld geeft.   Extreme naamletters geven uitstraling aan de badstad Blankenberge Kunstenaar Kaat van der Marliere bedacht voor het vernieuwde Leopold III-plein in Blankenberge extreem grote naamletters die samen 27 meter lang zijn. De naamletters zijn voorzien van heel veel ‘ventjes’ zoals Kaat van der Marliere ze noemt. Die ventjes zijn karakteristiek voor veel recent werk van de kunstenares. Blowups tekende voor de productie.

Gemeenten, reclamebureaus, festivals, marketeers en sign bedrijven vinden vaker een partner in Blowups, zo maakten we ook de grote 3D-letters onder aan deze pagina.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups