foto Grote R ondersteunt project Tolerant Minds in gemeente Venray
Project

Grote R ondersteunt project Tolerant Minds in gemeente Venray

Datumjuli 2018
KlantJongeren Netwerk Limburg

In juli 2018 werd de grote R onthult. De R staat voor Respect. Bij het project Tolerant Minds draait het daarom: bevorderen van tolerantie bij jongeren en het tegengaan van polarisatie. Tolerant Minds is een project van de Provincie Limburg. Voor de uitvoering tekent het Jongeren Netwerk Limburg (JNL). Venray is de pilotgemeente in het project.

De R als symbool is door jongeren zelf gekozen. De grote R maakt de komende drie jaar een toer door de gemeente Venray om aandacht te vragen voor het project. Het project draagt de naam #RespectOn. Het reclamebureau van JNL, Ad Eight uit Roermond, gaf de opdracht voor de grote R aan Blowups.

De basis van de R is strak afgewerkt houtbouw voorzien van een laminaat. Deze basis is voorzien van meerdere lagen glasvezelversterkt polyester, in de huisstijlkleur gespoten en voorzien van een beschermende coating. De R is verzwaard om diefstal tegen te gaan.

Ambassadeurs die het project actief ondersteunen krijgen een schildje op de grote R. Tolerant Minds bestaat uit een aantal onderdelen: jongeren gaan vlogs maken rond het thema, verenigingen kunnen het interactieve theaterprogramma 'SCHERP' boeken op locatie, op het Raayland College krijgen leerlingen les in mediawijsheid om nep- van echt nieuws te onderscheiden. Onderdeel van het project is ook een onderzoek. Aan het begin en het eind van het driejarige looptijd worden jongeren ondervraagd. Doel is om te achterhalen of Venrayse jongeren meer respect voor anderen hebben gekregen.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups