foto Kia Giant Picanto langs de A2
Project

Kia Giant Picanto langs de A2

Datummei 2017
KlantKia Motors Nederland

In opdracht van Kia Motors Nederland bouwde Blowups onder strikte geheimhouding aan een nieuwe Giant Kia Picanto voor plaatsing langs de A2 in Breukelen. De Giant Picanto is een extreme uitvergroting van de in mei 2017 geïntroduceerde nieuwe generatie Kia Picanto. De uitvoering is een GT-Line in de kleur Shiny Red. Deze 'Giant' blikvanger is 8,5 meter lang, 3,8 meter hoog en 3,5 meter breed.

Kim Kreber, Director Marketing van Kia Motors Nederland: “Nu er een nieuwe generatie van onze bestseller met veel succes is geïntroduceerd, werd het tijd om de oude Giant Picanto in te ruilen voor onze nieuwe A-segmenttopper. Iedereen die dagelijks op de A2 langs on pand rijdt, en dat zijn er best wel wat, kan onze nieuwe Giant Picanto bewonderen. Het resultaat mag er zijn en wij zijn tevreden over de prettige samenwerking met Blowups.”

Op 19 mei 2017 plaatste het team van Blowups de nieuwe Giant Picanto langs de A2 bij Breukelen ter vervanging van de oude blowup die in 2011 door de importeur van Kia vanuit Korea naar Nederland werd gehaald.

Het verwijderen van de oude blikvanger maakte op internet veel reacties los, maar iedereen kan weer gerust zijn, hij is vervangen door een nieuw model.

Tim den Besten, Product Manager Kia Motors Nederland: “De vergroting is erg realistisch gemaakt. Om de afmetingen van de Giant Picanto in perspectief te brengen voor de mensen die langsrijden hebben we er een echte Picanto naast gezet. Nu valt de enorme grootte nog meer op.”

Het maakproces

Het project startte bij Blowups met een 3D scan van de nieuwe generatie Kia Picanto GT-Line. Door de Blowups CAD/CAM Engineer werd de 3D scan verschaald naar bijna 240%. De 3D freesmachine van Blowups werd aangestuurd om alle onderdelen van de Kia op schaal in PUR schuim te frezen. Aan de vakmensen van Blowups de mooie taak om een stevige staalconstructie te maken waarop de Kia Picanto compleet werd nagebouwd middels alle PUR onderdelen. Zeer vakkundig werden daarna handmatig alle kenmerken tot in detail bijgewerkt. Het PUR geheel is vervolgens voorzien van 3 tot 4 lagen glasvezelversterkt polyester. Dat betekent handmatig lamineren, schuren, lamineren, schuren, en ga zo maar door. Uiteindelijk werd de Kia gespoten in de Kia kleur Shiny Red en kregen de andere onderdelen zoals de grote wielen hun eigen kleur. De finishing touch betrof het aanbrengen van alle specifieke details met behulp van folie.

Speciaal transport en plaatsing

Voor het vervoer van de grote Kia regelde Blowups speciaal transport en verzorgde ook de plaatsing van de Giant Picanto langs de A2 in Breukelen. Klik op de onderstaande foto voor het time-lapse filmpje van de plaatsing.  

Andere reuze 3D objecten die Blowups realiseerde zie je onder deze pagina.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups