foto Uitvergroting stoelen ontwerper Maarten Baas
Project

Uitvergroting stoelen ontwerper Maarten Baas

Datumoktober 2017
KlantMaarten Baas

Maarten Baas is als ontwerper betrokken bij het tekenen van het markante gebouw De Bakermat aan het Marconiplein in Eindhoven. Projectontwikkelaar SDK Vastgoed gaf Maarten Baas samen met architectenbureau Van Aken opdracht voor het ontwerp van het gebouw. Maarten Baas liet de karakteristieke vormen van zijn Clay Chairs in de tekening terugkomen. Om aan te haken bij de Dutch Design Week 2017 kreeg Blowups opdracht van Maarten Baas om de stoelen 5,3 keer zo groot als het origineel na te maken.

Twee stoelen van 4,5 meter hoog werden door Blowups in korte tijd geproduceerd en net voor de start van de Dutch Design Week op een verhoging op de bouwlocatie geplaatst. Daarmee start voor projectontwikkelaar SDK Vastgoed de branding van het gebouw. Er komen zo'n 220 woningen, 1600 vierkante meter commerciële ruimtes en 300 meter horeca, verdeeld over hoogbouw (tien verdiepingen) aan het plein en laagbouw.

De basis van de stoelen is een stalenframe voorzien van PIR schuim. Het schuim is daarna met de hand gevormd naar het ontwerp van Maarten Baas en voorzien van drie lagen glasvezelversterkt polyester. De stoelen zijn gecoat met een polyester topcoat. De stoelen zijn zeer duurzaam gemaakt zodat ze over enkele jaren bij het bouwproject een vaste plek kunnen krijgen.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups