foto Kunstobject Willem de Haan voor NDSM-werf
Project

Kunstobject Willem de Haan voor NDSM-werf

Datumjuli 2019
KlantNDSM-werf

Staartvin, kunstobject van kunstenaar Willem de Haan onderdeel van de installatie Landing Strip op de NDSM-werf in Amsterdam.

Stichting NDSM-werf regisseert, initieert, cureert, verbindt en stimuleert activiteiten op de NDSM-werf waardoor de stad, haar bewoners en bezoekers deze plek nu en in de toekomst omarmen als een gebied waar ruimte is voor het onverwachtse. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor het kunstprogramma, waar de installatie van Willem de Haan onderdeel van is.

Multidisciplinair kunstenaar Willem de Haan benadert serieuze vraagstukken op een cartooneske, sculpturale en soms lachwekkende manier om hiermee een ode te brengen aan een bepaald object, onderwerp of situatie. Met een site-specifieke installatie brengt hij een eerbetoon aan de uitzonderlijk ruimtelijke omgeving van de monumentale NDSM-werf en creëert hij een vervreemdende situatie, waarbij de grenzen tussen script en werkelijkheid vervagen.

De installatie Landing Strip op de Y-helling is onderdeel van het overkoepelende project Airport Noord en is een verlengstuk van de fictieve Departure Lounge, die Willem de Haan samen met Kamagurka opende bij galerie Patty Morgan. Blowups mocht voor deze installatie een polyester vliegtuig staartvin maken.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups