foto Lotto machines
Project

Lotto machines

Datumaugustus 2016
KlantLotto

In opdracht van PremiumWorld produceerde Blowups 15 lotto machines voor de Lotto, Nederlandse Loterij. 15 kopieën van het origineel.

De 15 lotto machines worden ter promotie van de Lotto op verkooppunten in Nederland geplaatst. Ze zijn niet alleen een echte kopie van de originele machine, ze werken ook allemaal echt.

Blowups ging aan de hand van een foto van de originele machine aan de slag en vervaardigde eerst een prototype. Na goedkeuring werd van het prototype een kleine oplage van 15 Lotto machines gemaakt.

De basis van de machine is houtbouw met staal. De transparante kunststoffen bollen zijn vacüumvormen. Deze vacüumvorm techniek wordt ook wel thermovormen of vacuum forming genoemd. De machines zijn vervolgens gespoten in de juiste kleuren en full colour beletterd. Alle 45 bolletjes per machine werden door Blowups gespoten in de herkenbare kleur geel en voorzien van het juiste nummer. De bolletjes kregen bovendien een beschermende laag. De bol wordt elektrisch aangedreven met een klein motortje. De bol is bovendien voorzien van een schakelaar zodat hij naar links en naar rechts kan draaien.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups