foto Lotusbloem douche Thermen Berendonck
Project

Lotusbloem douche Thermen Berendonck

Datumapril 2019
KlantThermen Berendonck

In mei 2019 is het prachtige Thermen Berendonck in Alverna geopend, binnen het thema 1001 nacht mocht ook Blowups een mooi object maken. Voor in het sauna gedeelte van het wellnessresort maakten we een grote kunststof lotusbloem die dienst doet als douche.

Malmatig werken

Omdat het object opgebouwd is uit drie lagen, met verschillende formaten bladeren, hebben we malmatig gewerkt. Omdat de afzonderlijke bladeren uiteindelijk één geheel vormen en goed moeten aansluiten, moet de maatvoering zeer precies zijn. Door malmatig te werken worden identieke producten opgeleverd. Van ieder formaat blad is één model gemaakt en vervolgens zijn de bladeren dus malmatig vervaardigd. De grote bladeren hebben een totale afmeting van maar liefst 4 meter en de kleine bladeren 2,5 meter.

Decoratietechnieken

Voor een mooie en realistische uitstraling is met een bezandingstechniek textuur op het blad gemaakt, daarna zijn de bladeren roze gecoat en vervolgens zijn de nerven van de bloem met een airbrush gedecoreerd.

Montage Een team van drie Blowuppers heeft de douchekop en de losse bladeren zijn op locatie gemonteerd, onze partner KWB verzorgde het leidingwerk. 

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups