foto Artistiek en immens groot speel- annex meubelobject voor Prinses Máxima Centrum
Project

Artistiek en immens groot speel- annex meubelobject voor Prinses Máxima Centrum

Datum20-06-2018
KlantHeijmerink Wagemakers Vormgeversatelier
Websitehwva.nl

In het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht komt alle expertise op het gebied van zorg én research voor kinderen met kanker samen op één locatie. Dit om de allerbeste behandeling en meer genezing van kinderen met kanker mogelijk te maken.

Het ziekenhuis is niet alleen in dit opzicht heel bijzonder. Kinderen worden overal in het ziekenhuis gestimuleerd zich te blijven ontwikkelen middels onder andere speel- en verblijfsplekken, waarvan het door Blowups vervaardigde meubel er één van is.

Ontwerpbureau MMEK’ ontwierp het hele interieur inclusief alle speelomgevingen voor het Prinses Máxima Centrum. Het betreffen onder andere afleidings- en bewegingsruimtes voor kinderen van alle leeftijden, waaronder ook een bijzondere hangplek voor de oudere jeugd. Ook is een science centre gemaakt waar kinderen en hun familie kunnen leren wat kanker is en welke behandelingen ze zullen ondergaan. Met een omvangrijke sponsoring zijn de speel- en verblijfsplekken mogelijk gemaakt.

Van Heijmerink Wagemakers Vormgeversatelier kreeg Blowups de opdracht om het door MMEK’ ontworpen zeer onderscheidend polyester speelobject met geïntegreerde zitplaatsen, te maken. Het grote speel- en zitmeubel bestaat uit drie delen; zeer grote vrije artistieke vormen. Het grootste deel is ongeveer 12 meter. De drie verschillende delen staan in één ruimte bij elkaar en reiken van vloer tot plafond.

Het grootste deel is ongeveer 12 meter. De drie verschillende delen staan in één ruimte bij elkaar en reiken van vloer tot plafond.

Op hun site geeft Heijmerink Wagemakers Vormgeversatelier aan dat ze zekerheid bieden bij het ontwikkelen en bouwen van onderscheidende en representatieve projecten en objecten. Dat kunnen we beamen. Het project is niet alleen groot qua afmeting, ook het maakproces was immens.

Maakproces

De basis van het speelobject annex meubelobject is PUR schuim. Op de 3D freesmachine van Blowups is het interieurobject in verband met de grote afmetingen, in vele kleine onderdelen gefreesd. In de werkplaats zijn alle onderdelen na het frezen tot grotere onderdelen samengesteld en met de hand geshaped. De onderdelen zijn daarna voorzien van verschillende lagen glasvezelversterkt polyester en vele malen geschuurd en geplamuurd. Uiteindelijk zijn de onderdelen in de werkplaats nog voorzien van een hoogstaande kwaliteit topcoat.

Het object is ook voorzien van bekabeling en luidsprekers.

Installatie ter plaatse

Een team van vakmensen van Blowups heeft in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht alle onderdelen ter plekke samengesteld tot de drie grote delen. Om dit onzichtbaar te doen waren speciale constructies bedacht en heeft het team ook op de locatie nog constructiewerkzaamheden uitgevoerd.

Alles in één hand

Dit project is een mooi voorbeeld van de voordelen om alles in eigen hand uit te kunnen voeren. Ook voor de opdrachtgever. Deze kan het maakproces volgen in Heijen en heeft geen regelwerk als het gaat om transport en plaatsing.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups