foto Messing finish voor polyester meubel Creative Valley
Project

Messing finish voor polyester meubel Creative Valley

Datummaart 2019
KlantVOID Interieurarchitectuur

Dit unieke polyester meubel met messing finish is in Utrecht geplaatst. In maart 2019 opende Creative Valley haar deuren, een 24uurs Urban Hub in Centraal Station Utrecht. Het is een smeltkroes waarin werken, wonen, winkelen, vergaderen, ontmoeten en ontspannen moeiteloos door elkaar lopen.

VOID Interieurarchitectuur en Monk architecten zijn verantwoordelijk voor de interieurarchitectuur en namen ook het interieurontwerp van de receptie voor hun rekening. Ze ontwierpen een receptiebalie in stijl, een in het oog springend meubel. Door de messing finish ligt de moeilijkheidsgraad van dit meubel hoog en is het niet voor iedere meubelbouwer mogelijk om te maken. Blowups beschikt wel over de expertise en heeft vaker een metaal finish toegepast.

De balie ‘Het gouden ei’ is in de werkplaats van Blowups gemaakt, met een speciale techniek creëren we een messing-look. Het Utrechtse VOID Interieurarchitectuur leverde het 3D-ontwerp van het meubel aan, vervolgens is het bestand klaargemaakt voor de frees.

Het polyester meubel is opgebouwd uit verschillende delen pur schuim en daarna kreeg de balie een schil van glasvezelversterkt polyester. Het oppervlakte van de balie is spiegelglad geschuurd en vervolgens afgewerkt met een messing coating. Voor een glanzend en spiegel effect is de coating gepolijst. De coating bevat metaalpoeder en behoud daardoor alle eigenschappen van de metaalsoort.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups