foto Oog als speeltoestel voor Bartiméus
Project

Oog als speeltoestel voor Bartiméus

Datumdecember 2018
KlantBartimeus

Bartiméus in Zeist behandelt patiënten met verschillende oogaandoeningen, ook veel kinderen komen hier voor hun behandeling.

Spelenderwijs wil Bartiméus hen iets bijbrengen over de anatomie van het oog, ze zochten enkel nog een partij om een thematisch polyester speeltoestel te maken. De vraag werd bij Blowups neergelegd.

We ontwierpen een speeloog dat bestaat uit een oogbol met de iris, (doorzichtige) pupil en een glijbaan die symbool staat voor de bloedvaten en de zenuw. Het speelobject heeft een diameter van 2000 mm en een hoogte van 1600 mm, het toestel is demontabel gemaakt zodat het toestel inpandig te verplaatsen is.

Blowups heeft ervaring met het maken van polyester speeltoestellen en weet welke wegen bewandelt moeten worden voor de keuring van een speelobject. Bij het maken en plaatsen van een speeltoestel moet je als maker/ontwerper rekening houden met de gestelde eisen van het keurmerkinstituut.

Bartiméus koos ervoor om alles bij Blowups neer te leggen, wij maakten het ontwerp, vervaardigde het speeloog uit polyester, plaatsten het object en regelde de keuring. We waren bij de onthulling van het speeltoestel in Zeist, het AD was er ook en interviewde onze Pascal. Bekijk hier het filmpje.

Het thematisch speeltoestel en het grote anatomisch model zijn gefinancierd door het Bartimeusfonds. 

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups