foto Pets Florentijn Hofman
Project

Pets Florentijn Hofman

Datumoktober 2016
KlantFlorentijn Hofman

Hond en kat van Florentijn Hofman voor Airport Schiphol

Begin 2016 liep de Arnhemse kunstenaar Florentijn Hofman bij Blowups binnen met in zijn hand een klein schaalmodel van een hond en van een kat. Florentijn’s opdracht: “Maak er blow ups van die 4 tot 5 meter zijn, houd rekening met de strenge Europese brandveiligheidseisen voor vliegvelden en maak ze hufterproof. Ik ga ze later bekleden met draden wol zodat kinderen er heerlijk op kunnen loungen en klimmen”. Dat klinkt Blowups als muziek in de oren. Het eindresultaat: een immense hond en kat met een hoog knuffelgehalte.

Kunstenaar Florentijn Hofman

Florentijn Hofman verwierf wereldwijde bekendheid met zijn Rubber Duck, een sterk uitvergrote gele badeend. Maar ook zijn 31 meter lange muskusrat van stro, een 12 meter hoge herdershond van strobalen, 210 papieren spreeuwen in de Hortus Botanicus Amsterdam en het 30 meter lange Feestaardvarken dat naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van Burgers' Zoo aan de stad werd aangeboden, zijn bekende kunstwerken van zijn hand.

Perfect passende opdracht voor Blowups

Zo’n blowup opdracht past natuurlijk precies bij Blowups. Vakmanschap waarbij ook rekening wordt gehouden met de hoge eisen ten aanzien van de brandveiligheid op een vliegveld. Een project bovendien waar diverse disciplines van Blowups voor ingezet zijn. Van de kleine schaalmodellen werd door Blowups eerst een 3D scan gemaakt. Daarna werden de huisdieren in delen uit PUR schuim 3D gefreesd, in elkaar gezet en handmatig verder gevormd en bijgewerkt. Na goedkeuring door de kunstenaar is de PUR schuim basis geheel voorzien van glasvezelversterkt en brandvertragend polyester. Op deze basis bracht Florentijn de bekleding aan. De door Blowups vervaardigde ogen en neus, ook van polyester en later vakkundig gespoten, geven de hond en kat een sprekend karakter. De enorme hond en kat liggen inmiddels op Airport Schiphol en hebben al veel wachtende kinderen vermaakt. De onderstaande ‘making off’ film is gemaakt door het team van Florentijn Hofman. Fotografie eindproduct hond en kat: Photography Robert Stienezen

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups