foto 'Een handstand in NEMO' van Florentijn Hofman
Project

'Een handstand in NEMO' van Florentijn Hofman

Datum10 januari 2020
KlantFlorentijn Hofman

56 puzzelstukken werden in totaal 8,5 meter hoog en 400 kilo zwaar. Kunstenaar Florentijn Hofman ontwierp voor NEMO’s nieuwe tentoonstelling Humania ‘Een handstand in NEMO’. Een super sprekend beeld, de inspiratiebron: Florentijn’s zoon.

De jonge Hofman werd in handstand -in morphpak- gescand en vervolgens kon Blowups met het 3D-bestand aan de slag. De pop werd in 56 losse puzzelstukken uit purschuim gefreesd. De delen zijn in elkaar gezet en vormen één geheel van pur. Het pur model is daarna met verschillende lagen glasvezelversterkt polyester bewerkt, de polyester is opgeschuurd en de oneffenheden zijn met plamuur bijgewerkt.

Na het verfijnen van de vorm kon het 3D object gedecoreerd worden en begonnen we met een witte coating. Het skeletmotief is als stickermal aangebracht, het polyester beeld is daarna volledig zwart gecoat. Na het verwijderen van de stickers bleef het witte lijnenspel van het skelet achter. De finishing touch is de fijne stofstructuur, hiervoor maakten we een soort stempel en bewerkten de pop hier van top tot teen mee.

Bekijk in de video hieronder hoe het beeld is gemaakt!

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups