foto Megakool voor selfies in Broek op Langedijk, de koolgemeente
Project

Megakool voor selfies in Broek op Langedijk, de koolgemeente

Datumaugustus 2018
KlantMuseum BroekerVeiling

Broek op Langedijk is beroemd om het telen van kolen. Ron Karels, directeur van het Museum BroekerVeiling kwam met het idee een ‘megakool’ te laten maken en vond sponsoren om het idee te realiseren.

Begin augustus 2018 werd de superkool voor de deur bij het museum BroekerVeiling geplaatst en is bedoeld als nieuwe selfie-hotspot voor de 'koolgemeente'. "Langedijk heeft kool, zoals Alkmaar kaas heeft", aldus museumdirecteur Ron Karels. "Het is uiteindelijk de bedoeling dat mensen hier naar toe komen om een selfie met de kool te maken en anderen zeggen: 'Wow gaaf, je bent in Langedijk'.”      

H2X Communicatiemakers uit Heerhugowaard, het reclamebureau van het museum, wist Blowups in Heijen te vinden om de megakool van polyester te maken. Het moest een levensechte ‘Deense Witte’ kool worden, maar dan extreem uitvergroot tot tweeënhalve meter hoog.

Het vakteam van Blowups ging aan de slag. Een echte kool werd 3D gescand om de 3D freesmachine aan te kunnen sturen. De kool is gemaakt uit massief PUR. De gefreesde 3D delen werden samengesteld en daarna, met de echte kool als voorbeeld, met de hand bijgewerkt. De PUR is voorzien van meerdere lagen glasvezelversterkt polyester. Via airbrush kreeg de kool zijn levensechte uiterlijk.      

Museum BroekerVeiling is een doe- en beleefmuseum. In Broek op Langedijk vind je de oudste veiling ter wereld. Hier is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan, een manier die nu bij alle grote veilingen wordt toegepast. In het museum kun je onder andere zelf groente veilen en een rondvaart maken. De onthulling van de megakool kreeg volop aandacht van de pers, zelfs het NOS Journaal schonk er aandacht aan. ‚Äč

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups