foto Bull voor Handelsblatt
Project

Bull voor Handelsblatt

Datum01-06-2018
KlantArtbox
Websiteartbox.nl

De Bull met Handelsblatt op Düsseldorf Airport

Van Artbox ontving Blowups de opdracht om het door kunstenaar Bardo Hogendoorn ontworpen  character ‘de Bull’ uit te werken in polyester. De opdrachtgever: Handelsblatt, een financieel dagblad in Duitsland. De Bull kreeg een unieke plaats op Düsseldorf Airport. De opvallende verschijning, een man met het hoofd van een stier, zit rustig het Handelsblatt te lezen op een vliegveldstoel.

Eisen vliegveld

Vliegvelden stellen hele strenge eisen aan objecten die er komen te staan. Blowups maakt dagelijks producten die op vliegvelden over de hele wereld worden geplaatst en kent de strenge eisen. Daarmee wordt uiteraard bij de productie rekening gehouden. De brandklasse is bijvoorbeeld zo’n belangrijke eis. De strenge brandklasse norm B-s1,d0 is de standaard bij Blowups als het gaat om producten die op vliegvelden komen te staan. Daarmee voldoen onze klanten aan de strengste eisen.  

De productie van de Bull

Bardo Hogendoorn ontwierp zijn character op de computer. Het 3D ontwerp van de Bull werd door de Blowups engineers omgezet in 3D tekeningen, geschikt om de 3D freesmachine aan te sturen. Op de machine werd de Bull in delen uit PUR schuim gefreesd. De delen werden samengevoegd en door de creatieve vakmensen bij Blowups met de hand geshaped naar het originele ontwerp van Brado. De kop van de stier werd anders aangepakt. Om geen details uit het ontwerp te verliezen werd met behulp van de gefreesde kop een siliconenrubber mal gemaakt. Dit maakt het mogelijk om daarna in de mal polyester aan te brengen en alle kleine details uit het ontwerp te behouden.

De PUR basis van het character is voorzien van verschillende lagen glasvezelversterkt polyester en voldoet aan de strenge Europese brandklasse, de B-s1,d0 norm. De Bull is bovendien zo gemaakt dat hij tegen een stootje kan. Tussendoor de verschillende lagen polyester door werd er uiteraard flink geschuurd en geplamuurd om uiteindelijk een strak oppervlak te krijgen. In de spuitcabine bij Blowups kreeg de Bull zijn originele kleuren. Kunstenaar Brado Hogendoorn bracht bij Blowups in Heijen met airbrush techniek persoonlijk de laatste details aan om de Bull zo realistisch mogelijk te maken. In mei 2018 werd de Bull stevig vastgezet op zijn vliegveldstoel op Düsseldorf Airport. Ook daarvoor waren tijdens de productie alle voorbereidingen getroffen.

De Bull was direct al een geliefd object voor een mooie selfie, zie bijvoorbeeld op Instagram #HBullDus.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups