foto Angstig Konijn van Piet Parra
Project

Angstig Konijn van Piet Parra

Datum18-09-2018
KlantParra

De Stichting Appelsap organiseert jaarlijks het Appelsap festival en had het idee om in het Flevopark een toegevoegde waarde te bieden in de vorm van beeldende kunst. Het werd een uitvergroting van het door Parra ontworpen abstracte angstige konijn. Een sculptuur dat representatief is voor de jongeren- en straatcultuur, aldus het Mondriaanfonds, een van de sponsoren.

Van de Stichting Appelsap kreeg Blowups de opdracht de sculptuur te maken. Vier vakmensen hebben zes weken lang aan het vierhonderd kilogram zware en drie meter hoge sculptuur gewerkt.

Aan de hand van de aangeleverde 3D-tekening werd het purschuim in delen gefreesd, samengevoegd en van binnen deels uitgehold om plaats te maken voor de staalconstructie die het beeld versterkt en op zijn plaats houdt. Het konijn werd met de hand geshaped en voorzien van diverse lagen glasvezelversterkt polyester. Na het plamuren en schuren werd het konijn voorzien van een zwarte coating. Het konijn is door Blowups langs de rand van het grasveld aan de zuidkant van het Flevopark geplaatst en blijft daar ook na het festival staan. Op 11 augustus 2018 werd het beeld onthuld en kreeg veel aandacht in de media.

Het Parool kwam langs om een kijkje te nemen naar het productieproces van het grote konijn en plaatste een groot artikel over de sculptuur. Lees hier meer.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups