foto Driehoekige steen nhow Amsterdam Rai hotel
Project

Driehoekige steen nhow Amsterdam Rai hotel

Datum09-11-2016
KlantNH Hotel Group

In opdracht en naar idee van de NH Hotel Group vervaardigde Blowups een enorme driehoekige steen in dezelfde contouren als het nieuwe gebouw. De steen is 4 meter breed en 2,5 meter hoog. De steen werd gebruikt bij de officiële start van de bouw en zal gedurende de bouw regelmatig een andere plek op de bouwplaats krijgen. Op dit moment staat hij bovenop de bouwketen.

De steen is gemaakt van hout en inwendig voorzien van een stalencontructie. Het hout is bekleed met glasvezelversterkt polyester en gecoat in de door de NH Hotel Group gewenste kleur. Als laatste werd de steen door Blowups voorzien van logo’s.

Met het symbolisch leggen van een enorme driehoekige steen, vervaardigd door Blowups, is op woensdag 26 oktober 2016 de bouw van het nhow Amsterdam RAI hotel officieel van start gegaan. Met 650 kamers wordt het nhow Amsterdam RAI hotel het grootste hotel van de Benelux. Met zijn hoogte van 91 meter en een sky-bar en restaurant op de bovenste verdieping wordt het ongetwijfeld ook dé nieuwe attractie van Amsterdam: zicht op de sky-line van Amsterdam. Het hotel gaat 24-uurs beleving bieden aan gasten en bezoekers. 

Ontwerp nhow Amsterdam RAI hotel

Het ontwerp is van Rem Koolhaas. Zijn ontwerp is geïnspireerd op de prominente reclamezuil ‘het Signaal’ van RAI Amsterdam en sluit naadloos aan op het huidige RAI-complex. Tegelijkertijd biedt het ontwerp een nieuwe, moderne uitstraling. Bekijk hier een impressie van het hotel in vier minuten.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups