foto Konijn van kunstenaar Tom Claassen
Project

Konijn van kunstenaar Tom Claassen

Datumjanuari 2016
KlantTom Claassen

Blowups maakte reproductie van konijn van kunstenaar Tom Claassen

Van Galerie Fons Welters kreeg Blowups de opdracht om het originele konijn dat in 2003 door de wereldberoemde Nederlandse beeldend kunstenaar Tom Claassen uit brons werd gegoten, te reproduceren en 3d te scannen om de originele vorm digitaal vast te kunnen leggen voor de toekomst. 

Het resultaat: een exacte 1 op 1 reproductie
Aan de hand van oude onderdelen uit het maakproces in 2003 gaf Blowups het konijn zijn originele vorm. Het konijn is bij Blowups in Heijen gemaakt van glasvezel versterkt polyester, kreeg een RVS versteviging van binnen en werd hoogwaardig afgewerkt met een 2 componenten slijtvaste en kleurechte lak geschikt voor buiten.

Het konijn 3d gescand
Met behulp van de 3d scanner werd het konijn van Tom Claassen bij Blowups gedigitaliseerd. Deze scan maakt in de toekomst de reproductie van het originele konijn ook een stuk gemakkelijker.  

Over Tom Claassen

Tom Claassen werd in 1964 in Heerlen geboren. Hij studeerde van 1984 tot 1989 aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda waar hij tot 2008 woonde en werkte. Sinds 2008 woont en werkt Tom Claassen in Denemarken.

Tom Claassen ontving in zijn leven al vele prijzen. Zijn werk is over de hele wereld te zien. Het meest bekend zijn de extreem uitvergrootte en eenvoudig vormgegeven dierfiguren, zoals ook het konijn. Veel werk van Claassen heeft een plaats gekregen in de openbare ruimte in geheel Nederland. Hij is vooral bekend geworden door zijn mens- en dierfiguren, die in zeer vereenvoudigde vorm zijn weergegeven. Zijn werk beweegt zich tussen cultuur en natuur. Tom Claassen maakt zijn beelden van veel verschillende materialen. Zo is het konijn ook al eens gereproduceerd in beton.   

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups