foto ROER mond voor gemeente Roermond
Project

ROER mond voor gemeente Roermond

Datumapril 2016
KlantGemeente Roermond

Ter promotie van de binnenstad van Roermond produceerde Blowups het kunstwerk - de ROER mond -, naar concept van Wouter Rexwinkel.

Het kunstwerk is hufterproof en verplaatsbaar gemaakt. Je kunt er op zitten en klimmen. Op 27 april 2016, Koningsdag, werd het beeld onthuld door wethouder Angely Waajen op het Stationsplein in Roermond.

Het herkenbare en eigentijdse kunstwerk in 3D is 2 meter hoog, 1.4 meter diep en 12 meter breed. Met het kunstwerk wil de gemeente Roermond het merk Roermond op een mooie manier uitdragen. Inwoners en bezoekers van de stad laten zich fotograferen bij het beeld en plaatsen deze beelden op social media.

Het beeld is hufterproof. De letters zijn gemaakt van hout en voorzien van glasvezel versterkt polyester. De mond is daarnaast nog bewerkt met PUR schuim om de juiste vorm te krijgen. Uniek aan dit project is de verplaatsbaarheid. De letters en de mond zijn vastgezet op betonnen platen. Binnen een halve dag staat het hele logo op een andere plek. De plaatsing op die nieuwe plek kan zonder grondwerkzaamheden of bevestigingen gebeuren. De betonnen fundering wordt recht tegen elkaar aangezet en het logo staat direct goed. 

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups