foto Giant KIA EV6 langs de A2
Project

Giant KIA EV6 langs de A2

Datumoktober 2021
KlantKia Motors Nederland

Een tien meter lange auto: u roept, wij draaien! In drie maanden tijd bouwden we een gigantische uitvergroting van de KIA EV6 en maakten het model tot in de kleinste details na. De Giant KIA EV6 staat sinds eind oktober 2021 langs de A2 in Breukelen.

De Giant KIA Picanto die we in 2017 mochten produceren was gaaf, maar de Giant KIA EV6 is toch ietsje gaver en bovendien leuker om te maken. Deze auto is bijna 10 meter lang, 4 meter breed en 3 meter hoog, dus iets groter als de blowup Picanto. Maar het maakplezier zit vooral in het ontwerp van de EV6, anders dan in bij de Picanto gebeurt er veel in het lijnenspel van deze KIA. De details van het sportieve design zijn diverser en voor onze vakmensen uitdagender om levensecht na te maken.

De basis van de Giant EV6 is gemaakt van EPS (piepschuim), dit hardschuim is met een robotarm in model gefreesd. De freesrobot heeft de KIA in zeven grote EPS delen gefreesd, stukken van maximaal 5 meter lang en 1,5 meter hoog. Het hardschuim 3D-model is daarna met verschillende lagen glasvezelversterkt polyester bewerkt. De glasvezelstructuur is volledig strak geschuurd en daarna in de kleur ‘Runway Red’ gespoten. In de laatste fase van het maakproces is de verlichting ingebouwd.

Blowups heeft de Giant KIA EV6 met speciaal transport geplaatst bij KIA Motors Nederland langs de A2 in Breukelen.

Project in gedachten?
Nieuwsbrief
Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.
Follow Blowups